Siste kyss

Et siste smellkyss er trykket på keeper Fabien Barthez' (28) blanke isse. Les bleus, verdensmesterne fra 1998, var best - igjen. Patrick Vieira (23), Thierry Henry (22), Lilian Thuram (28), Sylvain Wiltord (26) og David Trezeguet (22) har vist verden god, gjennomført fotball. Zinedine Zidane (27), Frankrikes høyreiste 10-er, har igjen vist seg som den komplette forballsparkeren han er. Zizou imponerer til tross for at Frankrikes gamle 10-er, Michel Platani, påstår at det Zidane gjør med ballen kunne Maradona gjør med en appelsin.

Finalekampen Frankrike- Italia, vist på NRK1, var underholdende og spennende. Kvalitetsfotball.

Etter at Norge røk ut, og sjelden har vel et landslag sterkere fortjent å forsvinne ut, har EM-fokuseringen vært mindre intens på NRK, og TV2. Sendingene har selvsagt vært like mange og like lange, men stemningen har vært mer avslappet, mer nøktern.

Nå er EM er over. NRK og TV2 vil pøse på med sommerrepriser.

Bruer

Det er ikke så dumt å snakke sammen uten for mange fordommer og absolutter. Vi er kanskje ikke så ulike som vi tror, er tanken bak «Brobyggerne», NRK1s nye livssynsprogram på søndag.

Programmet er tidsriktig multireligiøst med blant annet en buddhist, en katolikk og en indremisjonær på laget. Opplegget er: Åtte deltakere samles i ei uke på en gård i Valdres for å samtale, diskutere og leke. Dessuten skal de bygge bru over Hedalselva.

Programlederen heter som alltid på NRK1-søndagen Kjell Erik Moen. Denne sympatiske, litt hippe journalisten er for sjenert til å stirre rett i kamera, men skaper god stemning, stiller ok spørsmål og får sine intervjuobjekter på gli.

Heks

Første troende ut var den nyreligiøse healeren Inge Ås. En frodig, direkte kvinne som startet sin spirituelle karriere som heks. Inge sto på rulleskøyter. Inge spilte på krystallkuler og Inge insisterte på å ta utgangspunkt i det personlige, ikke i dogmene.

De såkalt alternativ-religiøse virker ofte veldig skrullete. Aktivitetene spenner fra aurafotografering av hund til soldyrkelse og helbredende glassbiter. Derfor var det så OK at Kjell Erik Moen hadde funnet Inge, en klartenkt, velformulert nyreligiøs.

Diskusjonene kom kanskje ikke så langt i denne første runden. Stemningen var fortrolig, åpen og veldig god. Kanskje for god? Konfliktene kommer nok.