Siste mulighet til å stemme fram filmene som kan bli Folkets Amanda

Denne uka avgjøres hvilke som nomineres.

(Dagbladet): Alle norske filmer som ble sett av minst 20 000 på kino i fjor - 14 i alt - er med i kampen om den prestisjefylte publikumsprisen, som deles ut på Amanda-showet lørdag 15. august.

Stort spenn Her finnes alt fra store familiefilmer som «Kaptein Sabeltann og skatten i Rama Lama» og «Operasjon Arktis» til kritikerroste auteur-filmer som «1001 gram» og «Mot naturen»; komedier så vilt forskjellige som «Jakten på Berlusconi» og «Kvinner i for store herreskjorter»; roadracingfenomenet «Børning», Lars Saabye Christensen-filmatiseringa «Beatles» og den hudløse dokumentaren «Flink pike».

Du skal selvfølgelig stemme på den filmen du gledet deg mest over.

- Film er en subjektiv opplevelse, uansett hvilken bakgrunn eller kunnskap du har om film. Synes du en film er god - ja, da er det en god film, sier Tonje Hardersen i Amanda-komiteen.

De fem filmene som har flest stemmer ved midnatt 8. august får status som nominerte.

Da nullstilles avstemminga og en sms-avstemning som pågår helt fram til Amanda-showet starter vil peke ut hvem som mottar statuetten.

Henger høyt I fjor var det eventyractionfilmen «Gåten Ragnarok» som stakk av med prisen, i hard konkurranse mot blant annet animasjonsfilmen «Jul i Flåklypa».

Året før kunne Joachim Rønning og Espen Sandberg gå på podiet og hente Folkets Amanda for «Kon-Tiki».

Andre filmer som har mottatt prisen er «Fritt vilt», «Hodejegerne», «Kautokeino-opprøret», «Max Manus», «Engelen» og «Trolljegerne».