Siste natt med Beatles-produsenten

LONDON (Dagbladet): Musikeren og stjerneprodusenten George Martin har sluppet sitt siste album - etter 50 år med musikk og 700 plater.

- Sorry Barbra, det er slutt. Selv ikke Barbra Streisand kunne fått meg til å endre beslutning. Jeg er 72 år og har rett og slett ikke råd til å bruke flere nimånedersperioder av mitt liv til å lage plater, sier George Martin til Dagbladet.

Legende

Dagbladet har feiret hans siste album sammen med Martin selv, Ringo Starr, Cilla Black og Jeff Beck.

George Martin var den usynlige mannen bak The Beatles, og han har produsert plater for nesten alle som teller i musikkindustrien. Han er en legende i musikkretser.

Avslutningsballet var selvsagt i Air Studio i Hampstead i London. Et studio som George Martin tok initiativet til.
- Dette studioet er min lille baby, og jeg er glad for at min karriere avsluttes her, sier han til Dagbladet.

George Martin er 72 år, men han har en helse, et utseende og en ungdommelighet som langt yngre mennesker kan misunne ham.

Skal jobbe

- Jeg skal slett ikke slutte å jobbe. Jeg skal skrive musikk, lage TV-show og arrangere musikken til store konserter. Dessuten elsker jeg å seile i varme strøk, sier Martin.

All musikken på avslutningsalbumet er gamle Beatles-låter omarbeidet for orkester. Martin hadde ingen problemer med å få med seg stjerner som Phil Collins, Goldie Hawn, Robin Williams og Jim Carrey til å synge på plata.

Arving

George Martin var det musikalske geniet bak The Beatles' produksjoner, og etter The Beatles forsatte han å jobbe med en rekke artister fra Liverpool.

- Beatles-manager Brian Epstein kom til meg med alle som spilte musikk i Liverpool og trodde jeg kunne kaste gullstøv over dem. Men så lett var det ikke, minnes han.
Som co-produsent har George hatt sønnen Giles Martin.

- Da han kom til meg som 16-åring og sa han ville produsere musikk, sa jeg at han måtte stå på egne bein. Det har han lært, etter å ha gått den tunge veien.

- Han er utrolig flink, så Martin-navnet vil nok gå videre i musikkretser, sier en ubeskjeden pappa Martin.

<B>SLUTT FOR EN LEGENDE:</B> George Martin har produsert sitt siste album. Sønnen Giles Martin (øverst) har vært co-produsent og skal fortsette i fars musikspor. Ringo med kone og Phil Collins var selvskrevne gjester i avslutningsselskapet.