Siste natt med Elling

I helga gikk Ingvar Ambjørnsens romanfigur Elling ut i natta og forsvant inn i grålysningen. Om fem måneder dukker han opp sammen med Kjell Bjarne på kino med filmen «Brødre i blodet».

Det er surt, men regner ikke. Krysset Josefines gate/Hegdehaugsveien blir ryddet for løv og spylt. Filmteamet på 30 jobber med forskjellige ting.

Per Chr. Ellefsen spiller Elling. Han ser ut som Trond-Viggo Torgersens «Vaktmester'n» med et vilt blikk.

Sint Elling

Natt til lørdag var siste natt med filmgjengen. Da ble innspillingen av den første filmen om den engstelige einstøingen Elling og hans venn Kjell Bjarne (Sven Nordin) sluttført. 60000 så dem i Oslo Nye Teaters oppsetning av «Elling og Kjell Bjarne».

- Jeg har levd i Elling i snart tre år nå. 125 teaterforestillinger og et par måneder med filmopptak er det blitt. Men jeg spiller gjerne mer. Jeg er blitt glad i Elling, sier Per Chr. Ellefsen.

Etter nærmere ti forsøk er fotograf Svein Krøvel og regissør Petter Næss fornøyd. Elling krysser gata. Han er forbannet og sparker til veibukker.

- Der har vi'n, sier Næss og nikker til fotografen.

28 km film

Per Chr. Ellefsen forteller hvordan han har det som Elling i den scenen:

- Kjell Bjarne er på middag hos kjæresten, og Elling føler seg forlatt. Er sjalu. For første gang beveger han seg ut alene. På vei hjem etter en diktkveld på Blå. Skikkelig forbannet.

- I løpet av innspillingstida har fotograf Krøvel snurret 28 kilometer med film, sier produsent Dag Alveberg i Maipofilm.

Den siste natta gikk det med 1200 meter, fordelt på tre små opptak. Nå begynner den møysommelige klippingen. 25 km skal vrakes, slik at de sitter igjen med ca. 2,5 km ferdig film.

FORBANNET: På rødt lys krysser Ingvar Ambjørnsens romanfigur Elling (Per Chr. Ellefsen) gata. Han er sint og sjalu. Fotograf Svein Krøvel er tett på.