Siste nytt fra Rockens mestepensjonister

I avisa vår sto det på trykk i går at det vil bli kjøpt CD-plater for cirka 1,3 milliarder kroner i 1997. På lista over det som selger mest finner vi flest artister som er helter i foreningen Rockens Mestepensjonister (RMP). Pluss det grådige hittebarnet fra Absolute-familien, da.

Etter noen småmagre år ser det altså ut til at plateselskapene går fra å tjene feite penger til superfeite penger igjen. Dette takket være at folk flest har fått mer å rutte med, både barnefamiliene og vi mestepensjonistene. Vi som for bare for få år siden var relativt unge, men som nå sitter hjemme med beina på bordet, hånda i buksa og med møllkuler i spiller'n. Og vi forsyner oss av CD-hyllene.

Vi følger med i det som skjedde før, og litt nå. Jada, høh!, vi er per kasse som det heter ettersom gamle John Fogertys «Blue Moon Swamp» er innkjøpt i mengder. Hele 60849 av oss, som var unge da Creedence var ditto, har denne hjemme på ene-gutterommet.

Og så har vi fenomenet Björn Afzelius. Svenskens «Tankar vid 50» er en killer i visse post-knyttneve-borettslag. Den politiske visetrubaduren selger ikke all verden i prinsesse Vs hjemland, men Björn: Du har 40000 venner i Norge. Nesten det samme har Christers Vikingarna. Årets kulturperle «Kramgoa låtar 1997» er nå opp i 33500 solgte. Håll i gång, morsan. Videre er det hotteste i pensjonistklubben å strikke CD-plate-varmere - i Selbu-mønster - til Joe Cockers «Across from Midnight» (37 000), Rolling Stones' «Bridges to Babylon» (35 000) og til Bob Dylans «Best of...».

Gamle Bob er det 68 500 av oss RMPene som har sikret seg. Denne lyttes til, mens Spice Girls-videoen står på, uten lyd. Old Boys er jo fortsatt Old Boys.

Men rockens gråstenkte armé veit hva ekte kvalitet er; Odd Børretzen/Lars Martin Myhre. Foreløpig har TT-tjenesten kjørt ut «Vintersang» til 77 000 av oss som tidligere gikk på Sardines for å feste, men som nå nøyer oss med en vill kjøpefest. Sha, la, la, li...Yeah.