Siste nytt fra verdensrommet

Wandrups utvalgte: Ny bok kaster lys over det mørkeste kosmos.

SOLFORMØRKELSE: Et av mange himmelfenomener som vekker oppsikt blant oss som befinner oss på jordkloden. Foto: Scanpix/Dagbladet
SOLFORMØRKELSE: Et av mange himmelfenomener som vekker oppsikt blant oss som befinner oss på jordkloden. Foto: Scanpix/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Den som er interessert i for eksempel TV- og filmfenomenet «Star Trek», som feirer 50 år i disse dager, kan vanskelig motstå en bok med tittelen «Stjerneklart - Siste nytt fra verdensrommet». Ikke ulikt romskipet eller stjerneskipet USS Enterprise er boka styrt av et team, bestående av Jostein Riiser Kristiansen, Hanne Sigrun Byhring, Anna Kathinka Dalland Evans, Marianne Moen, Bjørn H. Samset og Henrik H. Svensen. Alle nevnt, ingen glemt.

Gjennom 31 utvalgte artikler er boka en guide til universet. Den omhandler en rekke av de fenomenene de færreste av oss egentlig forstår i kapitler med titler som «Da universet løp løpsk», «Leting etter liv på fjerne kloder», «Hva hadde vi gjort uten månen?» eller «Hva var før big bang, og ti andre ofte stilte spørsmål om ursmellet».

I disse dager blir stjernene mer synlige for hver kveld. Himmelen mørkner, våre lysende venner trer bedre fram. «Vi lever i en tid der vår forståelse for universet gjennomgår en rivende utvikling,» står det i boka. Gjennom 31 tekster får vi alt fra konkret kunnskap om galakser og astronomiske fenomener til spekulasjoner om det fins andre tegn til liv ute i det endeløse mørket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer