Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Siste runde for singel-damene

Det går mot slutten for damene i «Sex & singelliv». Om noen dager starter innspillingen av de siste 12 episodene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske TV-serien med Sarah Jessica Parker i hovedrollen er blitt et av de mest uunnværlige programmene for kvinner i den vestlige verden de siste åra. Til og med viktigere enn Dagsrevyen. Men nå er det slutt. Søndag starter den sjette sesongen med jentene i USA. Og det blir den siste, har de alle sagt.

Kreft og elendighet

Men det blir en lang avskjed med de fire jentene Carrie (Parker), Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis) og mannespiseren Samantha (Kim Cattrall). Jetsettlivet på Manhattan skal også strekkes til åtte bonusepisoder etter de tolv som nå skal spilles inn.

Allerede her og nå kan vi røpe at det ender tårevått i New York. De siste episodene serverer høyoktan-drama når det blir kjent at Samantha lider av en alvorlig kreftsykdom. Videre kan vi sladre om at Carrie finner tilbake til Mr. Big, Charlotte faller for en ortodoks jøde og Miranda går tilbake til gamlekjæresten Steve. Aj-aj.

Selvstendige

I Norge har «Sex og singelliv» hatt en trofast seerskare på rundt 100000. Som mannlig journalist forstår vi det ikke. Så vi ringte sjefredaktør Signy Fardal i Elle for å få en forklaring på suksessen.

- Det er riktig at serien er ganske uunnværlig for mange kvinner. Vi liker serien fordi den handler om sexy jenter som gjør hva de vil. De er selvstendige, og historien er tiltalende og riktig for dagens generasjon av 20+. Det hjelper også at skuespillerne er rålekre. Mange ser serien også for å se hva de har på seg. Jentenes stylist Patricia Fields er da også blitt litt av et trendikon på grunn av serien.

- Men er det slik dere jenter er - virkelig ?

- Vel, vi er kanskje litt røffere enn dere tror, sier Fardal.

GIR SEG: Snart slutt for Charlotte, Carrie, Miranda, og Samantha i «Sex og singelliv». Søndag starter siste sesong i USA.