DEBATT

Siste skanse

Per Sandberg er den eneste i hele Norge som fortsatt insisterer på at statsbudsjettet har en sterk sosial profil.

KRISTISK: I Sandbergs verden er alle sin egen lykkes smed, skriver Snorre Valen.
KRISTISK: I Sandbergs verden er alle sin egen lykkes smed, skriver Snorre Valen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Per Sandberg er den eneste i hele Norge som fortsatt insisterer på at statsbudsjettet har en sterk sosial profil. Selv Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter innrømte på mandag an «man kan ikke kutte i formuesskatten og gi det en sosial profil». Da må vel siste skanse sies å være falt.

Derfor er det ikke så rart at Per Sandberg heller vi angripe andre. Når han åpner med påstander som at «fattigdommen i Norge på ingen måte er et resultat av skeiv fordeling av samfunnets goder» begynner det å bli klart for meg hvorfor Frp's statsbudsjett er så ille som det er.

For i Per Sandbergs verden er alle sin egen lykkes smed. Om du har lite å rutte med, kan du utelukkende takke deg selv, samfunnet har ingen ting med saken å gjøre. Det forklarer både hvordan Sandberg uten kvaler kan ramme tusenvis av samfunnets mest vanskeligstilte ved å kutte i en hel rekke velferdsordninger, og hvorfor han synes det er en god idé å bruke milliarder av kroner på målrettede skattekutt til landets aller rikeste elite (de har jo fortjent det!).

Med et slikt verdenssyn er det kanskje ikke så rart at han hevder SV vil «fjerne alles økonomiske frihet». Men her er greia, Per Sandberg. En ufør trebarnsforsørger har større frihet om han eller hun har en anstendig inntekt. Barna våre har større frihet om foreldrene har en arbeidsmiljølov som gjør det mulig å være sammen på kveldene. Vi nyter alle større frihet nettopp fordi vi har gode sykelønnsordninger, og gratis helsetilbud og skole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer