Siste skrik om Munch-museet

Her skal det ligge.

VEDTATT:  I dag ble det endelig vedtatt at det nye Munch-museet skal ligge her. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet 50 ting
VEDTATT: I dag ble det endelig vedtatt at det nye Munch-museet skal ligge her. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet 50 tingVis mer

- Det er en flott dag ikke bare for Munch-museet, men også for Oslo og kunstelskere over hele verden, sier direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet i en kommentar.

Behandlingen av saken tok 40-50 minutter og vedtaket ble gjort mot stemmene til Fremskrittspartiet, Rødt og De Grønne.

- Sentral beliggenhet Lambda, som det nye museumsbygget kalles, skal oppføres nær Opera-bygget i Bjørvika.

Henrichsen peker på at det vil gi et vesentlig bedre publikumsgrunnlag.

- Det vil både kunne bli et attraktivt tilskudd til bydelen og gi Munch-museet en sentral beliggenhet i byen i tråd med samlingens betydning og attraktivitet, mener han.

2,76 milliarder Museumsdirektøren påpeker at et viktig aspekt ved det nye museet er samlokaliseringen av Munchmuseets og Stenersenmuseets samlinger.

- Ulike tradisjoner, utstillingspraksis og kompetanse styrker programmet og profilen i det nye museet. Særlig vil videreføring av en sterk samtidskunstprofil skape mulighet for å bidra til å sette både museet og Munchs kunst inn i et relevant, attraktivt og moderne samfunnsperspektiv, håper han.

Kostnadsrammen for nytt Munch-museum er på 2,76 milliarder kroner, justert for prisstigning. Byrådet antyder byggestart i april neste år, og museet skal etter planen åpnes for publikum ved utgangen av 2019.

(NTB)