Siste sommer'n

TØNSBERG (Dagbladet): - Kan dere nå love at det endelig er slutt? - Ja, hvis det er det du vil. Nå er det slutt.

Formidabel finale

I går gikk Dizzie Tunes på scenen i Tønsberg og tok fatt på sin aller siste show-sommer. 4. august er sesongen over, og dermed tar Dizzie Tunes farvel for godt.

Igjen.

Dizzie Tunes har en stund nå liknet en femhodet Kjell Bækkelund. Inntrykket av utallige avskjedsforestillinger og -turneer har fulgt showbiz-truppen de siste par- tre åra. Selv synes de avskjedsstemplet er urettferdig.

- Det er egentlig journalister som har misforstått. Vi har aldri sagt at vi skal avslutte. Før nå.

Historiske tall

Og «nå» er Tønsberg og den definitive avslutningen av Dizzie Tunes. I går kveld var det gjensyn med jubileumsshowet 40 på Klubben Hotel, og forestillingen som er sett av vel 150000 mennesker siden 1998 skal spilles fram til 4. august. En historisk dato i norsk showbiz.

Dizzie Tunes har tilbrakt rundt 6000 kvelder på scenen, spilt for 3,5 millioner mennesker og spilt overalt i Norge med sine 17 egenproduserte show. Etter våre beregninger skulle det gi noe slikt som nærmere et og et halvt år sammenhengende på scenen.

- Jeg tror kanskje jeg kommer til å ta meg en whisky og soda når vi er ferdige den 4., sier en forsiktig Tor Erik Gunstrøm.

Gutta bestemte seg allerede i 1998 for at dette skulle bli den siste forestillingen. Og med et slikt massivt erfaringsgrunnlag fra starten i 1692, unnskyld, 1962, er det vanskelig å tro at dette blir en spesiell sommer.

- Klart det blir vemodig. Vi har jo jobbet tett sammen alle disse årene. Men for min del går det på «orken» løs nå. Og da er det greit å avslutte med en forestilling vi vet folk er glad i, sier Yngvar Numme.

Humør-konjunkturer

Vennskapet mellom de fem ungdomskameratene holder fin form. De antyder noen få humør-konjunkturer her og der, men later til å dra lasset godt sammen opp den siste kneika. Yrkesmessig går de nå hver sin vei. Både Numme og Gunstrøm vil fortsette i underholdningsbransjen, mens Øyvind Klingberg, Svein Helge Høgberg og Einar Idland ikke helt har bestemt seg for hva de skal gjøre i tida framover. Men comeback i Dizzie blir det ikke. Helt sikkert.

Formidabel finale

SNART SLUTT: Dizzie Tunes har innledet æresrunde på Klubben Hotel i Tønsberg. 4. august er aller siste forestilling. - Det blir vemodig sier Svein Helge Høgberg (f.v.), Yngvar Numme, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Øyvind Klingberg.Foto: TOR ARNE DALSNES