Siste Stieg Larsson gratis på nett

Den siste Stieg Larsson-romanen legges ut gratis på nett av svensk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I likhet med svenskene, har norske krimelskere slukt den avdøde journalisten Stieg Larssons romaner. Den siste boka i den såkalte millenniumstrilogien har satt salgsrekord for bøker på svensk i Norge, og i november kommer «Luftslottet som sprängdes» på norsk.

Allerede nå kan du imidlertid lese boka gratis, ved å laste den ned fra nettsidene til den svenske avisa Dagens Nyheter. De publiserer ett kapittel hver dag i sommer, og lar pdf-filer ligge fritt tilgjengelig for alle helt til 15. august. Så langt har avisa lagt ut ti kapitler.

Du behøver verken være abonnent eller registrere deg som bruker for å få tilgang til de spenningsmettede boksidene. Gå hit for å lese kapitlene.

Håper det er gjennomtenkt

- Hvis det svenske forlaget har gått med på en avtale der Dagens Nyheter får legge ut boka til gratis nedlasting, håper jeg det er gjennomtenkt fra deres side, sier informasjonssjef Bjarne Buset i Gyldendal Norsk Forlag, som har rettighetene til å gi ut «Luftslottet som sprängdes» på norsk.

Han tror ikke gratispubliseringen vil ramme salget av boka i Norge – verken på svensk eller norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer