Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

På Kornet takker sine fem faste lesere ved fire av dem:

Siste ytring for sjaman og hvermann

Vi sees på sosiale medier, og kanskje på en nedlagt bar.

HAVANNA: På Kornet har også vært med fotograf, og hovedfag i trønder, Hans Arne Vedlog på ei lang dannelsesreise til Cuba. Dagbladet betalte. Tusen takk for reisene. Foto: Hans Arne Vedlog.
HAVANNA: På Kornet har også vært med fotograf, og hovedfag i trønder, Hans Arne Vedlog på ei lang dannelsesreise til Cuba. Dagbladet betalte. Tusen takk for reisene. Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Meninger

På Kornet med et raskt comeback, nei, tilbakefall heter det vel, for fire av våre fem faste leser. Du vet, papirfolket som fortsatt lever, dem leve. De som er bosatt et sted mellom sterke kvinner og svake verb.

Vi-formen må dyrkes, derfor, vi er ikke en av de mange flott og flinke og oppgående hoffnarrer som denne uka har kjørt det tyske litteraturtoget sammen med konduktør Mette og fräulein Marit.

Vi er i beste fall tilfeldige leilighetsdiktere som ofte søker hybelkaniner for felles uhygge og litt glede. Bill. Merk: Kongepuddel. Vi skriver ei heller om en tilfeldig sjaman som er ute med ei healingkokebok, som visstnok blant annet tar for seg hvordan noen slemme ånder fra underverden kan komme til en liten tiss nær deg, ja, så du må drive dem ut med en slags åndelig hjernevask. Vi kan le av dette, men han er nær Alt for Noreg. Alt for dumt.

Samtidig, hvorfor var ikke forfattersjamanen med på Kgl. Litteraturtog? Tyskland er jo et stort healingmarked. Hmm. Her kan det nok bli bråk ved neste middag rundt bordet på Skaugum by night. På Kornet ser seg selv også i speilet og tenker på de gamle mestere, de som dyrket og hadde petitformen under den papirhuden, de som dyrket den på et utsøkt og elegant vis. Takk. Tusen takk.

På Kornet vil også her på den siste ytring (Arne S.), som også på litteratursidene i dag under vignetten Diktspalta, passe på å sende konfetti og et festtelegram, fra Nedre Fagerborg Pokefjes og Papirfly Laug af-39 (NFPOPa-39), til poeten med stor Lyriker og ditto P, Jan Erik Vold. Han svinser innom åremålets stoppested for 80-trikken, nettopp på denne fredagen i oktober. Han er landets poesiminister. Han leve. Han skåles. Han diktes. Han drikke solo.

På vegne av Tom Martinsen, (fred over minnet gamle fotobuddy), og denne Tom, The TwoToms som var vårt reisende indianernavn: Ha det. Vi sees i sosiale medier og kanskje på en nedlagt bar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media