Sit-down-komiker

Gard Bjørnstjerne Eidsvoll presenterer et rocka og rørende miniportrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Linedanserne kaller sin nye kveldsforestilling på Centralteatrets knøttlille Caféscene «en toalettcabaret for én mann med orkester». Én ting er i hvert fall sikkert, dette er det motsatte av standup. Vår mann på skåla, skuespilleren Gard Bjørnstjerne Eidsvold, blir urolig sittende og rikker seg ikke. En ensom ung mann i en slags sitdownstreik mot alt og alle? Det hender han drømmer om å bli voksen, om å reise seg opp, stå på egne bein, men det kan være farlig, det. Best å okkupere en do og få fred.

Teksten og miniforestillingen er improvisert fram i nært samspill mellom skuespiller Eidsvold, instruktør og produsent Nina E. Wester og de tre musikerne Frode Berntzen (gitarer), Maja Bugge (cello) og Fredrik Øie Jensen (saksofon, synth og trekkspill).

Resultatet er blitt fascinerende annerledes teater, et tragikomisk miniportrett av en ung mann i vår tid som nærmest kan sammenliknes med Samuel Becketts monolog «Deilige dager», hvor den heltemodige Winnie sitter begravet i sand til livet. Helten i «Sitt ned tragiker» overlever så godt han kan med humor, fantasi, drømmer og musikk, musikerne kaller han Sim, Sala og Bim:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer