Sitrende thriller

Deon Meyer holder leseren på pinebenken til siste side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Jegerens hjerte» er ikke noen direkte fortsettelse av fjorårets Deon Meyer-roman, men flere i persongalleriet går igjen i denne boka.

Den tidligere leiesoldaten Tobelo «Tiny» Mpayipheli, som dukket opp omtrent midtveis i «Død ved daggry», er hovedpersonen i «Jegerens hjerte», mens fjorårets hovedperson er henvist til en birolle.

Hemmelig harddisk

Tiny lever et lykkelig liv i Cape Town, som samboer med Miriam og hennes sønn Pakamile. Men fortida hans vil ikke helt gi slipp på ham, og en dag får han telefon fra datteren til Johnny Kleintjes, en gammel venn som er i alvorlig trøbbel. Han er kidnappet, og slipper ikke løs før kidnapperne får en harddisk. Men de er i Lusaka i Zambia, og dit er det omtrent like langt som fra Lindesnes til Kirkenes, og harddisken må leveres innen 72 timer. Derfor vil Johnnys datter at Tiny skal ta seg av frakten.

Han ser for seg en enkel og grei flytur, men han vet ikke at noen har avlyttet telefonen til Johnnys datter. På flyplassen stoppes han av to dresskledde regjeringsagenter, og bare hans inngrodde snarrådighet gjør at han kommer seg unna med harddisken. Han ender med å låne et monster av en motorsykkel, og snart er han på vei - med et kobbel av agenter og elitesoldater i hælene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.