- Sitter igjen med lommerusk

«Nr. 19»-deltakere føler seg lurt av TV2.

Flere av deltakerne i TV2 sin oppussingsreality mener gevinsten etter salget av de fire leilighetene i Midtoddveien 19 på Kjelsås i Oslo var langt lavere enn det TV2 forespeilet dem.

- Jeg sitter igjen med lommerusk, sier Erlend Aas til VG.

Erlend og samboeren Natalie Herland satt til slutt igjen med 280 000 kroner. Fra dette måtte de trekke 100 000 i budsjettoverskridelser, 20 000 i salgsutgifter, og deretter skatt.

- For høye takster

Aas sier til avisa at TV2 kjøpte leilighetene altfor dyrt, noe som førte til for høye utgangstakster på de oppussede leilighetene. Utgangstakstene ble av TV 2s takstmenn satt så høyt som 1.510.000 og 1.620.000 kroner.

Aas er langt fra den første som mener takstene var for høye. Lasse og Firhanas megler, Torgeir Bjørn, som solgte vinnerleiligheten, sa til Dagbladet.no allerede før auksjonen at takstene var for høye. Særlig utgangstakstene var alt for høye mente han.

- Riktig grunntakst for disse leilighetene, i den tilstanden de var i ved seriens oppstart, ville trolig vært 1,1 millioner kroner, pluss minus, anslo Bjørn overfor Dagbladet.no.

Også fire kjendismeglere Dagbladet snakket med før salget mente at takstene var for høye.

- Ville ikke blitt med

Bengt Thuv, som deltok i tv-serien sammen med kjæresten Malcolm McKerlie, medgir også at profitten ble mindre enn de de trodde på forhånd. Han mener at tv-produksjonen ikke innfridde forventningene. Thuv tror neppe at de ville blitt med dersom de hadde visst hvor mye de satt igjen med etter at malekostene var lagt ned.

- Det var mer pes enn det var verdt, sier han til VG.

TV2 avviser kritikken fra deltakerne.

Til tross for at huset ble kjøpt kun to uker før innspillingen startet, mener informasjonsansvarlig Jørund Rasdal Unneland at de sonderte boligmarkedet nøye før kjøp. Men billig ble det i alle fall ikke. Etter det Dagbladet.no erfarer brukte TV-kanalen til sammen 7 millioner kroner på kjøp av huset, seksjonering og diverse arbeider, i tillegg til de store summene som ble brukt til oppussing inne i leilighetene.

Brukte mest - fikk minst

Etter en gjennomgang av regnskapene i Nr.19 kunne Dagbladet.no fortelle at Erlend og Natalie både vant mest og brukte mest - men likevel satt igjen med minst penger til slutt.

Deres leilighet ble altså mye mer påkostet enn de tre andre leilighetene, fordi de vant flere konkurranser underveis. Likevel fikk de ikke mer enn 1,9 millioner da leiligheten gikk under hammeren på tv-auksjonen forrige søndag.

Til sammen brukte Natalie og Erlend 520 022 kroner på materialer, interiør og møbler til leiligheten de solgte. I tillegg kommer 1000 arbeidstimer som ikke er med i beregningen.

Til sammenlikning brukte vinnerparet, Firhana og Lasse, totalt 387 800 kroner på materialer, møbler og håndverkere til leiligheten - men kunne putte nesten 200 000 kroner mer i lomma enn Natalie og Erlend, pluss en bil til 210 000 kroner.

MISFORNØYDE: Erlend Aas og Natalie Herland.
MISFORNØYDE: Bengt Thuv og Malcolm McKerlie.
VANT: Lasse og Firhana.