COWBOYEN RIDER IGJEN: Magnus Grønneberg fra CC Cowboys er med i årets runde av «Hver gang vi møtes». Han holder for tiden på å lage plate med datteren Hanna-Maria og seinere i år kommer det ei ny CC Cowboys-plate. Foto: Lars Eivind Bones
COWBOYEN RIDER IGJEN: Magnus Grønneberg fra CC Cowboys er med i årets runde av «Hver gang vi møtes». Han holder for tiden på å lage plate med datteren Hanna-Maria og seinere i år kommer det ei ny CC Cowboys-plate. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Siv er klippen i mitt liv

Magnus Grønneberg i CC Cowboys takker familien og kona gjennom 25 år for at han er på rett kjøl.

(Dagbladet): Det er ikke alle rockere forunt å være gift med samme kvinne i over 25 år. Men det har altså Magnus Grønneberg (45), vokalisten og låtskriveren i CC Cowboys, vært med sin store kjærlighet Siv Vea Grønneberg (51).

- Det er jeg stolt over. At jeg har klart å ta vare på familien oppi alt, og at de har klart meg. For det er stunder de har hatt mye å bære på når jeg har vært borte. Det har ikke vært noen spøk, sier Grønneberg til Dagbladet.

- Så meg over skuldra På 90-tallet, før CC Cowboys ga seg for første gang, og reiste rundt i Norge med «Tigergutt», «Vill, vakker og våt» og «Harry» store deler av året, var det Siv som satt hjemme med de tre barna.

- Familien min har all ære for at jeg er på rett kjøl. Det har vært livredning på høyt nivå.

For i kveldens episode av «Hver gang vi møtes» forteller Magnus Grønneberg blant annet om hvordan han som ung mann var preget av «angst og uro», blant annet på grunn av foreldrenes opprivende skilsmisse.

- Jeg så meg ofte over skuldra. Men litt angst er bra, det. Livet er ikke så greit for det fleste av oss. Jeg vokste opp i skyggen av en lang og vond skilsmisse - det er noe jeg ikke gidder å legge skjul på. Livet mitt har vært en eneste stor eksplosjon av alle slags følelser - både positive og negative. Begge deler har prega meg, sier Grønneberg.

- Hvor tror du at du ville vært om det ikke var for familien?

- Den tanken har jeg så vidt turt å tenke. Det å treffe min kone da jeg var 19 år, da min eneste lidenskap var musikken, var altoppslukende. Jeg kan ikke forestille meg en tilværelse uten disse to klippene i mitt liv, sier 45-åringen.

Hitene sto i veien Men CC Cowboys-vokalisten vil ikke stå inne for at ekteskapet bare har vært en dans på rockeroser.

- Som i alle andre ekteskap, så har det vært skyggedaler. Jeg er ingen solskinnshistorie. Det vil jeg ikke ha på meg. Det har vært en kamp i alle år å balansere musikken, familien og venner, sier Grønneberg.

CC Cowboys har levd to liv. Den første versjonen av bandet ble avlivet i 1998, da de ga ut samleplate og la ut på en lang avslutningsturné.

- De gamle hitene, som «Tigergutt» og «Vill vakker og våt» - de sto litt i veien for utviklinga mi. Jeg ville vise publikum nye ting, men de ropte etter disse låtene. Jeg sto litt fast og hang med nebbet. Jeg var drittlei bandet, og meg selv, og hoppa av.

Ikke moden Grønneberg gikk så i gang med ei soloplate. Så ei til. Da han hold på med sin tredje plate uten sitt gamle band, fant han ut at han ville spille med gutta han hadde jobba med før.

Slik sto CC Cowboys opp fra de døde i 2003 - selv om bare Grønneberg og den gamle trommisen var igjen.

- Da fikk jeg til den utviklinga jeg hadde etterlyst i første runde, da jeg bare ble dratt ned. Men jeg var kanskje ikke moden for å lage den musikken den gang. En skriver jo ikke «Kanskje du behøver noen» når man er 22 år. Og heldigvis skriver man kanskje ikke «Harry» når man er 45 år heller.

GODT GIFT: Her er Magnus Grønneberg (45) sammen med sin store kjærlighet Siv Vea Grønneberg (51). De møttes da han var 19 år og hun var 25 år. Foto: Privat
GODT GIFT: Her er Magnus Grønneberg (45) sammen med sin store kjærlighet Siv Vea Grønneberg (51). De møttes da han var 19 år og hun var 25 år. Foto: Privat Vis mer