DEBATT

Debatt: Resett

Siv Jensen burde avskjedige ham på dagen

Jon Helgheims oppfordring til kronerulling for Resett burde være oppsigelsesgrunn.

SETT NED FOTEN: Det er høyresidas ansvar å bekjempe ytterliggående krefter på egen fløy. Når en av høyresidas sentrale politikere gjør det stikk motsatte, bør partilederen hans sette ned foten, skriver innsenderen. Her er Jon Engen-Helgheim og Sylvi Listhaug på rundtur i København i mars. Foto: NTB Scanpix
SETT NED FOTEN: Det er høyresidas ansvar å bekjempe ytterliggående krefter på egen fløy. Når en av høyresidas sentrale politikere gjør det stikk motsatte, bør partilederen hans sette ned foten, skriver innsenderen. Her er Jon Engen-Helgheim og Sylvi Listhaug på rundtur i København i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Forrige uke trakk flere store annonsører seg fra det høyreradikale nettstedet Resett.no og svartelistet nettstedet fra framtidige kjøpslister. Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, svarte med å oppfordre sine facebookfølgere til å støtte nettstedet økonomisk. Frp-leder Siv Jensen burde svare med å avskjedige ham på dagen.

Nettstedet Resett er ingen medieaktør. Det er et nettsted for konspirasjonsteorier mot politikere, et nettsted som trykker innlegg fra Anders Behring Breiviks sympatisører og rasistiske hetskampanjer mot unge samfunnsdebattanter med minoritetsbakgrunn. Når en av Frp's mest sentrale politikere uttrykker støtte til Resett er det ikke bare fatalt for den norske høyresida, det gjør ytringsrommet trangere for de av oss med minoritetsbakgrunn. Noen av tekstene til Resett illustrerer poenget mitt.

Da Politihøgskolen i fjor kartla høyreekstremismen i Norge, skrev Resetts skribent Maria Zähler at «ingenting tyder på at høyreekstremisme er en eksistensiell trussel for demokratiet i Vest-Europa.»

I samme artikkel bagatelliserer Zähler 22. juli-terroren som «ett eneste angrep, av mange i Europa, der langt mer enn de fleste terrorangrep blir begått av muslimer.» En annen av Resetts skribenter, Rune Tollefsen, skrev at «det Arbeiderpartiet lærte av 22. juli var å legge skylden på andre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer