Siv Jensen lukker det ene øyet

DEBATT: Som alle andre populister velger hun forenkling som metode, skriver Hans Wallmark fra svenske Moderaterna.

SELEKTIV: Siv Jensen er lite nyansert med hensyn til å trekke fram Malmö i innvandringsdebatten, skriver artikkelforfatteren. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
SELEKTIV: Siv Jensen er lite nyansert med hensyn til å trekke fram Malmö i innvandringsdebatten, skriver artikkelforfatteren. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ISLAMISERINGEN: Som norgesvenn har jeg merket meg at Siv Jensen fra Fremskrittspartiet velger å bruke Sveriges tredje største by, Malmö, som et argument i diskusjonen om «islamisering». Her vil jeg i all vennskapelighet peke på en del ting.

Det gleder meg å se at det norske Høyre er like tydelig som sitt svenske søsterparti, det regjerende Moderata samlingspartiet, i dette spørsmålet. Som alle andre populister velger Siv Jensen forenkling som metode. Utfordringer og problemer antas å være allmenne, og grupper tilskrives kollektive egenskaper. Hun unnlater å se mangfoldet; istedenfor å bruke begge øynene, lukker hun konsekvent det ene.

At det fins eksempler på såkalt æresvold (som ikke har noenting med ære å gjøre, bare med vold) og kvinneundertrykking, skal vi reagere mot. Det kan vi ikke tolerere, det er handlinger og atferd som er like forkastelige om man er født i Bagdad eller Bodø. Men her dreier det seg om små grupper. De fleste ønsker å oppføre seg skikkelig og leve et vanlig liv. Da gjelder det å bruke riktig verktøy: Vi må få bukt med trygdeavhengighet, skaffe folk arbeid og bekjempe kriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer