KOMMENTARER

Vil bli LO-venn

Siv Jensen står for årets mest tafatte frieri

Frp vil gifte seg inn i fagbevegelsen. Men bare hvis LO bryter med familien. Det må være vårens stussligste eventyr, skriver Ola Magnussen Rydje.

INGEN REELL FLØRT: Siv Jensens ønske om mer samarbeid med LO framstår som en tom symbolhandling. Her er Per Sandberg og Siv Jensen etter åpningstalen på Frps landsmøte i år. Foto: Christian Roth Christensen
INGEN REELL FLØRT: Siv Jensens ønske om mer samarbeid med LO framstår som en tom symbolhandling. Her er Per Sandberg og Siv Jensen etter åpningstalen på Frps landsmøte i år. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Siv Jensen valgte seg både april og mai til å fri til arbeiderklassen. Det er ikke første gang partiet forsøker å fiske i fremmed farvann. I årevis har Frp forsøkt å lokke arbeidere med på en politikk med lavere skatt og færre reguleringer.

Frieriet til LO er imidlertid av nyere dato. I et intervju med denne avisa på tirsdag, luftet Jensen en ambisjon om et tettere samarbeid mellom LO og Frp. Jensen anerkjenner at venstresiden har gjort mye bra for arbeiderklassen, men framover er det Frp som er det moderne arbeiderpartiet, hevder hun. Norges nye styringsparti, for å bruke hennes egen formulering.

Det bør friste LO, mener Jensen. Begge har nemlig samme mål: En bedre hverdag for arbeidere.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen ga Jensen avskjed på grått papir. Ikke bare var det som ventet, men også svært forståelig, gitt Jensens foreslåtte medgift:

Dersom et samarbeid skulle finne sted krever ikke bare Frp at LO omfavner kutt i formuesskatt - Jensen mener også LO må kutte båndene til Arbeiderpartiet.

Det er et tafatt frieri: Jeg vil ha deg, men bare hvis du endrer personlighet og bryter med familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer