DEBATT

Debatt: Private barnehager

Siv Jensens barnehagemillionærer

Jensen kaller det en «heksejakt» når venstresiden engasjerer seg for at barnas penger skal gå til barna, og ikke privat berikelse.

- IKKE KONSTRUKTIVT: - Vi kan ikke ha en konstruktiv debatt om barnehagesektorens framtid så lenge finansministeren ikke vil erkjenne at politiske meningsmotstandere har legitime argumenter, skriver artikkelforfatteren, som selv er varsler i en tilsynssak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- IKKE KONSTRUKTIVT: - Vi kan ikke ha en konstruktiv debatt om barnehagesektorens framtid så lenge finansministeren ikke vil erkjenne at politiske meningsmotstandere har legitime argumenter, skriver artikkelforfatteren, som selv er varsler i en tilsynssak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Partiet for folk flest maner til forsvar av rikfolk. Siv Jensen mener barnehagemillionærer vet bedre enn pedagogen som møter barnet ditt om morgenen hvordan barnehager bør være.

Nylig annonserte Frp at de ville kjempe for «gründere og valgfrihet». Siv Jensen mener velferden ikke vokser fram fra en byråkrats skrivebord og trekker i anledningen fram Hans Jacob og Randi Sundby, som eier Norges største kommersielle barnehagekjede, Læringsverkstedet.

I 2017 omsatte Læringsverkstedet for tre milliarder kroner og hadde et driftsresultat på 102 millioner. Ekteparet hadde i 2017 en formue på 60 millioner kroner.

Det er altså millionærer Jensen peker på når hun skal forklare at «Fremskrittspartiets prosjekt og ideologi i bunn og grunn handler om å flytte makt fra politiske eliter til folk flest».

Ekteparet Sundby tilhører en bitte liten gruppe mennesker som tjener svært godt på landets ett- til femåringer.

Eli Sævareid eier Trygge barnehager AS, som driver under merkenavnet FUS barnehagene. Til sammen har Sævareid-familien nærmere 100 millioner i formue fordelt på ulike familiemedlemmer. Pengene kommer fra kommunale tilskudd til barnehagedrift og foreldrebetaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer