KOMMENTARER

Siv Jensens Svartebok

Siv Jensen vil ha kommunal boikott av syriske flyktninger. Da må både Stortinget og egen regjering overkjøres. Frp vil ikke styre, bare vinne velgere.

FORUTSIGBART: Frp-leder Siv Jensen  inntar ønskeposisjonen - å stå alene mot alle de andre partiene.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORUTSIGBART: Frp-leder Siv Jensen inntar ønskeposisjonen - å stå alene mot alle de andre partiene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Du kan stille klokka etter Fremskrittspartiet. Når det går mot valg spiller partiet ut innvandringskortet. Alltid og uten unntak. Derfor var det knapt noen overraskelse at partileder Siv Jensen åpnet valgkampen med å oppfordre kommunene til å si nei til Syria-flyktninger. Hvis noe er nytt må det være Jensens vilje til både å overkjøre Stortingets vedtak og regjeringens plikt til å gjennomføre det. På den annen side var boikottutspillet siste ledd i en prosess. Allerede på Frp's landsmøte i mai ble det klart at partiet ikke ville være med på å ta imot 10000 syriske flyktninger, slik de rødgrønne, Venstre og KrF gikk inn for. Frp ville heller ikke være med på Syria-kompromisset om å ta imot 8000 flyktninger. Da avtalen ble kjent, innkalte Frp stortingsgruppa til krisemøte og forlangte en nasjonal folkeavstemning om avtalen.

I et slikt perspektiv var Siv Jensens valgkamputspill innlysende i sin forutsigbarhet. Kamp mot innvandring, asylsøkere, flyktninger og islam er tross alt hovedkapitlet i partiets politiske Svartebok.

For Frp er det avgjørende viktig at partiets fremste vinnersak får en sentral plass i valgkampen. Utspillet om å motarbeide utplassering av kvoteflyktninger i kommunene, er skreddersydd for dette formålet. Det åpner for den store debatten om innvandring og islam, samtidig som spørsmålet knyttes direkte til hvordan den enkelte kommune skal håndtere utplasseringen av flyktninger. Da kan flyktninger settes opp mot andre oppgaver, f.eks. eldreomsorg eller skole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.