KOMMENTARER

Siv med skreddersøm

Når Siv Jensen legger frem sitt første statsbudsjett imorgen, vil hun skuffe mange velgere. Sine egne.

SLUTT PÅ MOROA:  Etter 40 år med alternative budsjetter, må Siv Jensen gjøre opp sitt første statsbudsjett med Venstre og KrF. Det vil ikke partiet hennes like. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SLUTT PÅ MOROA: Etter 40 år med alternative budsjetter, må Siv Jensen gjøre opp sitt første statsbudsjett med Venstre og KrF. Det vil ikke partiet hennes like. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har lagt lista høyt. I ett år har de sagt, døm oss på vårt første budsjett. Da skal vi virkelig vise hva vi står for. Det har noe for seg, selv om det ville være trist for landet om hver ny regjering brukte et år på å komme i arbeid med egen politikk.

Selvsagt er det ikke sånn. Hvis folk hadde visst hvor mye regjeringen kan gjøre uten å spørre Stortinget, hadde de skjønt hvorfor statsråder har en tendens til å bli arrogante. Men først i morgen vil vi se hva Høyre kan få til med Frp på laget og Venstre og KrF som støttespillere. At de må spise i seg feite valgløfter og kjepphøy opposisjon, må de kyniske av oss ta for gitt. Det skjer ved ethvert regjeringsskifte, selv om det aldri er vakkert. Men de har fortsatt å være kjepphøye i regjering og sagt, bare vent!

Så det blir spennende å se hvilke prioriteringer Solberg-regjeringen gjør for å forandre Norge i sin retning. Velgere som tror partiprogrammer og utspill i opposisjon vil innfris i første budsjett, vil bli forbanna — som Siv Jensen selv har sagt for å forberede seg på stormen. Men det vi andre kan og bør forvente er et klart veivalg og noen grep som bryter med forrige regjering, annet enn skattelette og tillatelse for bergensere til å banke motstandere på hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer