Sivert aleine

I det stille har Sivert Høyem fra Madrugada samlet materiale til en soloplate. Ute på den engelske landsbygda legger han siste finpuss på albumet, som slippes i Norge i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOX (Dagbladet): Siden nyttår har Madrugada-vokalisten bodd i et steinhus ved Peter Gabriels imponerende platestudio i landsbyen Box, nær Bath i Sør-England. Sammen med den amerikanske produsenten Chad Blake skal han ferdigstille plata. Første smakebit kommer med radiosingelen «Far From Here» i neste uke. Tittelen på albumet er ennå ikke bestemt, men det er klart at Virgin skal gi det ut.

- Det har vært jævlig morsomt å jobbe med denne plata. Jeg har jobbet med dette materialet i over to år, men det er vel først det siste året at det har vært klart at det blir plate av det, sier Sivert Høyem.

Stillferdig

Beskjedent setter han på stereoanlegget, og solodebuten fyller rommet. En mer stillferdig og melodisk utgave av Høyem, der det mer rocka bakteppet fra Madrugada er byttet ut med piano.

- I utgangspunktet er ikke dette like ambisiøst som Madrugada. Jeg prøver å treffe ei nerve hos folk. Det er ei enklere plate som forhåpentligvis har noen av det jeg kaller de gode melodiene. For dem som kjenner Madrugada, vil den nok framstå som ganske annerledes.

- Tror du at du når et annet publikum med denne plata?

- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på hvem jeg skal nå. Jeg har lagd ei plate med musikk jeg liker. Denne plata er mer meg, rett og slett.

- Er dette musikk som det ikke er plass til i Madrugada?

- Tja, du kan kanskje si det. Alle vi i bandet jobber med egne prosjekter. På et tidspunkt ble det nødvendig for meg å realisere noe av materialet. I Madrugada er vi enige om at ingen skal dominere for mye. Det er ikke plass til så mye av hvert enkelt medlem.

Norgesturné

Selv om Sivert parallelt jobber med Madrugada, vil soloplata ta mye tid den nærmeste måneden. Sammen med eget band vil han legge ut på norgesturné.

- Det er klart jeg er spent på hva slags mottakelse vi får. Det er veldig skummelt å være aleine dersom det går skikkelig dårlig. Da kan jeg ikke si at det er han Robert (gitarist Robert Burås i Madrugada, red.anm.) eller noen andre som er en idiot. Dette er mitt prosjekt, noe bare jeg må stå for, sier Høyem.

Han insisterer på at det er en tilfeldighet at han endte opp i samme studio som kjente navn som Travis, Kylie Minogue, The Beautiful South og Peter Gabriel selv.

- Når vi først havnet her, så må jeg innrømme at det er et jævlig flott sted. Men det er jo bare den siste delen av arbeidet som blir gjort her. Alt grunnarbeidet er jo gjort i Norge.

På landsbygda har Høyem allerede lært at solotilværelsen kan være ganske ensom.

- Det er utrolig fint her. Rolig, med en fantastisk natur. Samtidig må jeg nok innrømme at jeg snakker med de andre i bandet minst hver dag.

Fortsatt rock'n'roll

I slutten av mars vender Høyem tilbake til Storbritannia, da på turné sammen med resten av Madrugada. Bandet har fått god kritikk for albumet «Grit» i britisk presse, og er nå i ferd med å bygge seg opp et publikum på De britiske øyene. Albumet kom ut i Norge i 2002. En internasjonal lansering av soloplata er foreløpig ikke et tema.

- Alt har gått fort. Jeg har tenkt mest på musikken, og har gått for de tingene jeg mener har en sterk stemning. Hva som skjer med plata, får publikum bestemme.

- Er en litt roligere soloplate et første tegn på at Sivert Høyem er i ferd med å trappe ned på rockelivet?

- Nei, absolutt ikke, man må jo ha lov til å ta det litt med ro. Men nå er jeg snart på veien igjen!

SOLODEBUTERER: I Peter Gabriels platestudio utenfor Bath i Sør-England jobber Sivert Høyem med sin solodebut. - En personlig, melodisk og morsom plate, mener Høyem selv. Publikum vil få høre en mer rolig utgave av Madrugada-vokalisten når den første radiosingelen slippes til uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer