VENNER OG SAMARBEIDSPARTNERE: Per Eirik Johansen sammen med Sivert Høyem i forbindelse med en Madrugada-konsert i 2002.

Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
VENNER OG SAMARBEIDSPARTNERE: Per Eirik Johansen sammen med Sivert Høyem i forbindelse med en Madrugada-konsert i 2002. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

Sivert Høyem dediserer album til avdød manager

- Det føltes som at vi var i familie.

(Dagbladet): Den 15. januar i år døde musikkmanager Per Eirik Johansen, bare 54 år gammel. Han var manager for blant annet Jarle Bernhoft og Sivert Høyem, og spilte i sin tid en stor rolle i tilblivelsen av Lene Marlins gigantiske suksess på 90-tallet.

Når Høyem gir ut albumet «Endless Love» på mandag, dediserer han det til sin avdøde manager og venn.

-  Jeg har forholdt meg til Per Eirik i hele min profesjonelle musikkarriere. Først som plateselskapssjef og deretter som manager. Det blir rart å skulle gå videre uten ham. Vi hadde så mye til felles - vi kom begge nordfra, vi likte den samme musikken, det føltes som om vi var i familie. Per Eirik hadde en entusiasme og nysgjerrighet uten sidestykke. Han ga oss noe å strekke oss etter, sier Høyem i en pressemelding fra plateselskapet Warner Music, ført i pennen av forfatter Torgrim Eggen.     

Fram til desember 2008 var Sivert Høyem frontfigur i Madrugada. Da gitaristen Robert Burås døde brått sommeren 2007, ble bandet, som også besto av Frode Jacobsen, oppløst året etterpå. Siden har Høyem gitt ut en håndfull soloalbum.

-  Det å bli soloartist var aldri noen jobb jeg søkte på. Opprinnelig var musikken en sosial greie for meg. Jeg ville være i et band. Høsten 2012 turnerte jeg alene med gitar for første gang, og «Endless Love» vokste ut av dette. Tidlig i 2013 hadde jeg oppløst backingbandet mitt og startet på nytt, alene med den svenske produsenten Ulf Ivarsson. Ulf og jeg fant tonen veldig fort, og han var spesielt interessert i blues- og gospelaspektene i stemmen og materialet mitt. Stemmen min står helt i sentrum på dette albumet. Vi har ikke brukt tilnærmelsesvis så mye tid på noe annet. Derfor har vi ikke vært redde for å la den klinge i differensierte musikalske landskaper - fra det knugende, skurrende og semi-elektroniske til dynamiske, akustiske ballader, forklarer Høyem i pressemeldingen.        

Høyem er imildertid ikke helt sikker på om Madrugada fortsatt ville eksistert om Robert Burås fremdeles hadde vært i live i dag.

- Det kan jeg ikke svare på. Kanskje. Det er vanskelig å holde et band sammen slik at alle føler seg hørt og blir fornøyd, sier han i pressemeldingen.

Per Eirik Johansens bisettelse i Sofienberg kirke. I midten Sivert Høyem, Frederic Hauge og Jarle Bernhoft delvis skjult av kona Lisa. Til venstre står Siverts Høyem kone Helena Brodtkorb og søsteren Ane Høyem.
 Foto: Anders Grønneberg
Per Eirik Johansens bisettelse i Sofienberg kirke. I midten Sivert Høyem, Frederic Hauge og Jarle Bernhoft delvis skjult av kona Lisa. Til venstre står Siverts Høyem kone Helena Brodtkorb og søsteren Ane Høyem. Foto: Anders Grønneberg Vis mer