Sivert Høyem langer ut mot norsk indierock

Kaller det «middelmådig» og «en musikalsk blindgate».

INGEN INDIEFAN: Tidligere Madrugada-vokalist Sivert Høyem skulle ønske flere norske artister spilte ren rockemusikk.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
INGEN INDIEFAN: Tidligere Madrugada-vokalist Sivert Høyem skulle ønske flere norske artister spilte ren rockemusikk. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere Madrugada-vokalisten Sivert Høyem gir denne uken ut sitt sjette soloalbum. Han er frustrert over at ikke flere norske artister spiller renskåret rockemusikk.

- Det er altfor lite rock for tiden, det er jo bare indie og metal som gjelder. Jeg insisterer på at jeg spiller rock. Det er en renere og ærligere kunstform, sier Høyem til Dagbladet.

- Musikalsk blindgate På platen, som han framførte flere låter fra under en releasekonsert i avgangshallen på Oslo S i går ettermiddag, har Høyem jobbet med den svenske produsenten Ulf Ivarsson, kjent for sitt arbeid med Thåström. Sammen har de laget en plate som Høyem mener representerer noe annerledes i det norske musikklandskapet. Et landskap han mener i for stor grad er preget av indierock, sjangeren han i et intervju med NTB tidligere denne uka kalte «puslete, innadvendt, og en musikalsk blindgate.»

- Rocken handler om energi, følelser og drifter. Den handler om å være ærlig om hva det vil si å være menneske. Rocken er et hederlig uttrykk. Mens indie er et gjennomført hvitt middelklasseuttrykk, og et middelmådig uttrykk, utdyper Høyem overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer