Sivert klar for Hovefestivalen

Sivert Høyem er klar for Hovefestivalen. Quart varsler sitt første artistslipp fredag.

(Dagbladet.no): I dag offentliggjør Hovefestivalen 5 nye norske artister som skal spille Hovefestivalen i sommer.

Madrugada-vokalistens soloprosjekt, Sivert Høyem & The Volunteers, har hatt kjempesuksess med sin utgivelse «Exiles». Han havner høyt på festivalplakaten, og får med seg William Hut, The Lionheart Brothers, Rockettothesky og Dimension F3H.

Fra Quart er det fortsatt stille.

- Vi skal ha vårt første artistslipp fredag, sier bookingsjef på Quart, Jørgen Skauge.

- Soleklare valg

Hovefestivalen går uka før Quart, og har nå 22 artister bekreftet, opplyser Peer Osmundsvaag som jobber sammen med Toffen Gunnufsen med booking på Hove. 18 av disse artistene er nå offentliggjort.

- Vi synes disse 5 nye artistene er soleklare valg for oss. Sivert Høyem og William Hut er solide, velkjente navn, sier Osmundsvaag og fortsetter:

- The Lionheart Brothers er noe av det mest spennende som skjer i norsk musikkliv for tiden, og Rockettothesky markerte seg sterkt i fjor, sier Osmundsvaag.

KLAR FOR HOVE: Sivert Høyem fra Madrugada har solgt 77 000 av sin siste soloplate. Nå er han bekreftet til Hovefestivalen som arrangeres 25. - 29. juni i Arendal. Foto: NINA HANSEN
KLAR FOR HOVE: Sivert Høyem fra Madrugada har solgt 77 000 av sin siste soloplate. Nå er han bekreftet til Hovefestivalen som arrangeres 25. - 29. juni i Arendal. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Men Dimension F3H har festivalen fått en sterk metallband-portefølje. Fra før er Slayer og Mastodon bekreftet.

Mest utenlandsk

Mange av artistene på dette siste slippet fra Hove skal imidlertid spille på andre festivaler i Norge i sommer.

- Vårt særpreg kommer først og fremst til å være de utenlandske artistene. De kommer bare til å spille hos oss. Vi kan ikke kreve av de norske artistene at de ikke skal spille andre steder, sier Osmundsvaag.

Hove kommer til å ha mellom 30 og 40 prosent norske band. Resten blir utenlandske.

Neste artistslipp fra Hove blir om cirka en uke. Og de lover enda større navn på plakaten enn det som er offentliggjort til nå.

Hva som skjer på Quart, er de også spente på hos Hovefestivalen i Arendal. Osmundsvaag var en av de som ble med Toffen på lasset fra Quart, og er diplomatisk i vendingene.

- Det er jo et veldig vanskelig booking år og hardt å få tak i det mest interessante artistene, men jeg håper så klart det blir noe god saker nede i Kristiansand også, sier Osmundsvaag.

<B>BOOKING:</B> Peer Osmundsvaag booker band til Hovefestivalen sammen med Toffen Gunnufsen.