Sivert «skræmte» KrF-politiker

Sivert Kvakksvik, Jacob Margido Esps nye karakter, ble i vulgæreste laget for KrF-politikeren Einy Rendal Elgsæther fra Surnadal.

Kvakksviks filosofering om hvem som er far til olje- og energiminsieter Marit Arnstads barn, førte til at hun trakk seg fra en lokal valgdebatt.«Ho veijt no vesst farsken itj' kæm som e' far åt banet. Ho va væl så desperat at ho sprang sæ væl på deinn første og bæste ho møtt... vesst det itj va'n Bondevik sjøl da som va gravøren? Når hainn forsvart krigen i Kosovo så va'n væl i stand te å presisjonsbomb en færm statsråd eller to og, vesst det kneip», gottet den innfule, inntollerante og reaksjonære Kvakksvik før valgdebatten i Surnadal Butikksenter.

Figuren har skuespilleren Jacob Margido Esp gjort stor suksess med i kabareten «Store, lille verden», men for 2. kandidaten til Kristelig Folkeparti i nordmørsbygda ble det for meget. Hun pakket sakene og gikk etter å ha hørt på utlegningene til gubben som driver med jordbær og «høn'» på Byneset utenfor Trondheim.

-Usmakelig og direkte ærekrenkende. Hadde dette vært sagt om meg, ville jeg ha anmeldt forholdet, sier KrF-politikeren Einy Rendal Elgsæther til Tidens Krav. Hun ville rett og slett ikke delta på et arrangement som hadde en slik underholdning, selv om hun i ettertid innrømmer at hun handlet nærmest i affekt.

Sivert Kvakksvik er testet ut på flere i Kristelig Folkeparti, deriblant et folkemøte i Trondheim Kristelig Folkeparti, med stor suksess. Men Flettfrid Andressen, en annen kjær og frimodig figur som Esp har et nært forhold til, støtter Kristelig Folkeparti-politikeren reaksjon mot Kvakksvik.

-Dette mennesket kjenner jei overhode ikke. Jei er klar åver at slike forefinnes på landsbygden, i de karrige dalsstrøk og i de utspekulerte fjordarmer, men jei takker daglig de Høiere Magte for at jei er naturlig avskåret fra å ha nærkontakt med dem.

Og om det er en trøst Elgsæther ønsker Flettfrid å understreke «cristalklart»: -Kvinden fra Surendalen gjorde det eneste riktige!

Uansett: Vi ønsker lykke til i neste valgdebatt!

STERK KOST: Trødern Sivert Kvakksvik filosoferte over hvem som var far til Marit Arnstads barn. Det ble for mye for KrF-plitiker Einy Rendal Elgsæther.