Sivert synger om sin døde far

- Låta er så personlig at jeg egentlig ikke har noe lyst å snakke om den.

MØRKETS MANN: Sivert Høyem er klar med sin mørkeste plate siden Madrugada ble oppløst. Her er han i øvingslokalet sitt, gjemt langt inne i en parkeringsgarasje. Foto: Steinar Buholm
MØRKETS MANN: Sivert Høyem er klar med sin mørkeste plate siden Madrugada ble oppløst. Her er han i øvingslokalet sitt, gjemt langt inne i en parkeringsgarasje. Foto: Steinar BuholmVis mer

«Your lion's heart don't beat anymore. Our connection has been cut. I'm still alive, but you are not», messer Sivert Høyem på låta «Father's Day» på den nye albumet «Long Slow Distance».

Med to korte måneders mellomrom mistet Sivert Høyem både bestekameraten og faren sin i 2007.

- Den låta er så personlig at jeg egentlig ikke har noe lyst å snakke om den. Når teksten er såpass tydelig som den er, er det ikke noe vits i å utdype den, sier Sivert Høyem til Dagbladet.

- Men den handler om din egen far?

- Ja, det gjør den, svarer Høyem.

Mørkere Sivert Høyems fjerde soloplate er mørkere og mer værbitt enn det man har vært vant til å høre fra den kanten siden Madrugada ble oppløst.

- Nå som jeg ikke spiller i Madrugada lenger, har jeg hatt et behov for å kanalisere ut et mørke som ikke har passa inn på noen av mine forrige soloskiver. Jeg har kanskje prøvd å se litt tilbake på de mørke elementene fra Madrugada-tida, men jeg har på ingen måte prøvd å gjenskape det vi gjorde der, forteller han.

For «Long Slow Distance» er ei plate inspirert av både «industriell støyrock og tungmetall», som han sier selv. Og selv om den nye platen kanskje ikke er helt i gata til fansen som liker ham best i megahiten «Lift Me» sammen med Ane Brun, tror han de også er klare for å bli kjent med Støy-Sivert.

Tar pappaperm - Jeg tror fansen er klar for det meste, industriell støy inkludert. Det nye albumet mitt er ganske straighte saker sammenlignet med min egen musikksmak, for å si det sånn. Men så skal det jo sies at det er en del ganske rolige poplåter der også, sier Høyem

- For å være ærlig, så er det en ny norsk klassiker, legger han til med et skjevt smil.

Nå gleder han seg til å bli far i januar. Før det skal han ut på norges- og europaturne. Og pappaperm er ikke bare forbehold arbeidstakere i offentlig sektor. Norges mest kjente rockestjerne tar seg også tid til slikt.

- Pappapermen tar jeg i januar og februar, forteller han.