SEIERHERRENE FRA I FJOR: Halvdan Sivertsen og Vinni ble de to store «Hver gang vi møtes»-profilene i fjor. Sivertsen er «med» i år også - med vignettlåta «Venner». Foto: Bjørn Langsem
SEIERHERRENE FRA I FJOR: Halvdan Sivertsen og Vinni ble de to store «Hver gang vi møtes»-profilene i fjor. Sivertsen er «med» i år også - med vignettlåta «Venner». Foto: Bjørn LangsemVis mer

Sivertsen er fortsatt sjefen

Har solgt vignetten til TV2-suksessen «Hver gang vi møtes».

Det er et år siden Halvdan Sivertsen deltok i «Hver gang vi møtes» på TV2.

Han blir med denne gangen også - via vignetten.

Følger serien I låta «Venner» synger Halvdan Sivertsen tekstlinja «Hver gang vi møtes, har vi det bra. Vi e venna førr livet. Sånne e gode å ha...».

- Det er blitt signaturen vår. Den skal følge serien i år også, sier prosjektleder for kommersialisering i TV 2, Kenneth Gran.

I fjor var det husbandet Stråmenn som sto for innspillingen av vignetten, i år er Sivertsen-klassikeren blitt jazzet opp av Dreamscores, et selskap som lager musikk til film og tv.

Sivertsens signatur Men det er like fullt Halvdans Sivertsens eiendom, og det gir ham både tilstedeværelse i programmet - og penger på bok. Tono og Gramo er rettighetsorganisasjoner som innkasserer og fordeler penger til opphavsmenn.

TV2 er så fornøyd med Sivertsens signaturmelodi at kanalen fortsatt vil ha den med.

- Vi har skrevet kontrakt med Sivertsen om å bruke «Venner» som signatur i år også. Det får han selvsagt penger for. Jeg kan ikke opplyse om beløpet, men det er mer enn 500 kroner og en klapp på skuldra, sier Kenneth Gran i TV2.

I tillegg får Sivertsen selvsagt sine Tono-kroner, legger Gran til.

Vinni og Sivertsen Men kanskje viktigere enn summen, som Sivertsen kanskje bruker på en sydentur med kona, er hans levende tilstedeværelse ved at tekst og musikk fortsatt er med.

ÅRETS VENNER: «Hver gang vi møtes - sesong 2». Fra v: Kurt Nilsen, Ole Paus, Marion Ravn, Lene Marlin, Morten Abel, Anita Skorgan, Magnus Grønneberg. Foto: Toellefsen.com
ÅRETS VENNER: «Hver gang vi møtes - sesong 2». Fra v: Kurt Nilsen, Ole Paus, Marion Ravn, Lene Marlin, Morten Abel, Anita Skorgan, Magnus Grønneberg. Foto: Toellefsen.com Vis mer

Dagbladets musikkansvarlig, Sven Ove Bakke, er spent på årets utgave av «Hver gang vi møtes».

- Vinni var fjorårets store vinner. Men med sin folkelighet, fine tolkninger og lune vesen var det nok Halvdan Sivertsen som - nest etter Vinni - fikk mest ut av serien, sier Bakke.

Han vil ikke overvurdere betydningen av signaturlåten - utover at den har gitt serien et godt navn og et gjenkjennende lydspor.

- Den vil jo generere litt ekstra penger til Sivertsen. Men det folk uansett vil huske best fra serien, er sterke øyeblikk og gode tolkninger, sier Bakke.