Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sivertsen mister huset

STAVANGER (Dagbladet): - Om få dager kommer banken og tar huset mitt. Da skal jeg sitte med gitaren øverst på pipa og synge «Jesus elsker alle barna på vår jord», humrer artist og komponist Kenneth Sivertsen, som er mer fortvilt enn lett til sinns om dagen.

Kunstneren har rotet fælt med økonomien og havnet i skattegjeld til langt over de lange hårlokkene. Hans kjære flygel er allerede tvangssolgt, og 12. august går huset på Bømlo samme vei.

- For få år siden trodde jeg at jeg var millionær og popstjerne. Det var jeg ikke. Det var et sjokk å se regningene, medgir Kenneth Sivertsen.

Gjelda steg til over tre millioner, nå er den etter hard jobbing banket ned i 2,3. Men utålmodige kreditorer krever raske penger, det makter ikke Bømlo-gutten som er flinkere med noteark enn regneark.

Støttekonsert

Ennå har han et ørlite håp om å berge barndomshjemmet. Gode venner trommer sammen til støttekonsert på Smuget i Oslo 26. august og i Grieghallen i Bergen 1. september.

Kenneth Sivertsen

  • Norsk gitarist, sanger og komponist. Sivertsen har komponert bestillingsverk for bl.a. Rikskonsertene og NRK, men er mest kjent som visesanger og jazzartist foruten som komiker og imitator.
  • Kjæreste og samarbeidspartner med Herborg Kråkevik i flere år. Sammen hadde de suksess med kabareten «Cabaret» sommeren 96 og 97 i Bergen
  • Fikk gode kritikker for sommerkabareten «En kraftig aften» sammen med Elsa Lystad i 1998
  • Sivertsen har laget flere symfonier og flere visepopalbum, det siste var «Blod og bensin» - pop/rock/viseplate 2000.

Arne Hjeltnes blir konferansier, Wenche Foss har skrevet et varmt brev der hun bekrefter at hun kommer.

- Jeg er flau, jeg har litt stolthet igjen. Dette ville jeg helst ha fikset opp i sjøl. Jeg eier ikke nåla i veggen og er sykemeldt. Men publikum skal ikke få se en gråtegutt på første benk, jeg skal opptre sjøl og gi det jeg har, lover Kenneth Sivertsen.

Dreper en kunstner

Han anklager ingen andre enn seg sjøl for pengerotet. Og han krever ingen særbehandling eller gjeldssanering.

- Give me time, ber Kenneth, og får det plutselig travelt og må avbryte samtalen fordi bikkja springer etter høns - fyda! Etter en time er han muntert tilbake på tråden og innrømmer glatt at han har dritt på draget.

- Men i dette spillet er det bare tapere. Hva er en verdi, hvor er kunsten? Nederland er ikke kjent for kanalene og vindmøllene, men for at landet sveik van Gogh.

- Men kan du forlange egne regler fordi du er kunstner?

- Det finnes mange måter å drepe et menneske på. Kanskje lever det noen som setter pris på det jeg skaper. Jeg vil betale, akkurat som en murer Jonny Olsen må punge ut. Men jeg makter ikke det tempoet som innkreverne forlanger. Jeg har en ekkel følelse av at her skal de statuere et eksempel, fordi jeg er kjendis, sier Kenneth.

Legene har gitt ham forbud mot å turnere. Likevel er han kunstnerisk mer aktiv enn noen gang. Han har skrevet en symfoni, kommer med bok til våren og har nettopp spilt inn 12 låter til en ny visepop-CD og han avslutter andre bestillingsverk.

Kenneth Sivertsen har levd hardt og lukket øynene for skattekrav og inkassovarsler. Samfunnet slår hardt tilbake.

- Men hvem vinner om jeg havner på sosialen? Huset mitt er stappfullt av mitt liv, mine noter, skriblerier. Jeg vil betale hvert øre av min gjeld, men har ikke lenger helse til å turnere og tjene 30000 hver kveld, sier kunstneren.

GJELDSMARERITT: - Huset mitt er stappfullt av mitt liv, mine noter, skriblerier, sier Kenneth Sivertsen (40) om sitt barndomshjem. Nå mister han det til kreditorene, som er lei av å vente på visekunstneren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media