KOMMENTARER

Sivs dristige ultimatum

Full splid i regjeringen tre uker før valget.

FERDIG: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen oppdaterer oss etter pressekonferansen. Video: Henning Lillegård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det kan bli regjeringskrise midt i valgkampen. Dramaet oppsto etter at Frp's ekstraordinære landsmøte i ettermiddag sa ja til en skisse til ny bompengepolitikk. Dragkampen om bompenger har pågått i regjeringen siden i vår og er på overtid. Siv Jensen var krystallklar etter møtet. Hun avviste bestemt at partiet vil fortsette å forhandle: Det er en grense for hvor lenge vi kan diskutere dette her. Nå er det opp til Venstre, sa hun.

Men Trine Skei Grande og Venstre sier blankt nei.

Dermed er det opp til Erna Solberg å løse striden. Det blir ikke lett. Venstre og Frp befinner seg på hver sin planet. Selv om regjeringen Solberg vil ha staten til å bidra med mer penger, løser ikke det konflikten mellom hennes to regjeringspartnere. De er rett og slett fundamentalt uenige i en sak som går rett i sjela hos de begge. Og det skjer i en valgkamp hvor begge partier sliter voldsomt og de to erfarne partilederne er under betydelig press fra sine egne.

Siv Jensen fikk det som hun ville i landsstyret. Men skissen som var til vurdering, var det slett ikke enighet om i regjeringen, slik det ble framstilt. Regjeringen hadde en ambisjon om å presentere en plan i forbindelse med partilederdebatten i Arendalsuka, men ble ikke enige. Det skal ha vært Venstre som sa nei, og de siste dagene har Frp og Venstre kranglet høylytt i all offentlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer