Sivs problem

Frp blåser opp små problemer, og ser ut til å blåse i de store, skriver Anne Marte Blindheim.

NEI TIL TIGGERE: Det var hovedsaken da Frp holdt avsluttende pressekonferanse før sommeren. Partileder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg. Foto: Jacques Hvistendahl.
NEI TIL TIGGERE: Det var hovedsaken da Frp holdt avsluttende pressekonferanse før sommeren. Partileder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem husker at Frp gjorde et historisk godt valg i 2009 med 22,9 prosents oppslutning, mens Høyre lå nede på 17,2? Nå ligger partiet rundt 14 — 15 prosent, mens Erna er stjerna med godt over 30 prosent på flere målinger. En gang ville folk heller ha Jensen enn Jens, og Siv ville bli statsminister. Nå er hun den minst populære partilederen på borgerlig side, og statsministerdrømmen er knust.

Frps problem er at de er et misnøyeparti som tenker smalt, i en tid der Norge mangler store grunner til misnøye, men trenger litt generell flikking over hele linja. Det går fint i Norge. I vår krok av den vestlige verden er det stort sett idyll, i motsetning til i USA og i EU. Her er ingen gjeldskrise, nesten ingen arbeidsledighet, berget er sprengfullt av naturressurser, og selv om vi blir flere, er vi fortsatt få å dele rikdommen på. Behovet for radikale nye løsninger er ikke presserende.

- Regjeringa bærer preg av at de er slitne. Det er ikke noe kreativitet der, sa Siv Jensen på gårsdagens pressekonferanse. Sant nok. Verdens heldigste regjering administrerer godt, men framstår i øyeblikket en smule traust og umoderne. Dessverre for Frp, er det små justeringer etter store prinsipper, ikke store justeringer etter små prinsipper velgerne ønsker. Litt kjappere vei- og banebygging, litt mindre byråkrati, litt bedre skoler, litt mer politi. Høyre skjønte det. Sammen med Krf og Venstre er de klare for oppdraget. Gigant-Høyre sluker nå Frp-velgere til frokost.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer