Sivs store triumf

Hun har ikke lykkes i å gjøre Frp spiselig nok for sentrumspartiene, men for Høyre holder det.

SEIERKVINNE:  Siv Jensen har klart det Carl I. Hagen bare drømte om, å få Frp inn i regjering.
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SEIERKVINNE: Siv Jensen har klart det Carl I. Hagen bare drømte om, å få Frp inn i regjering. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 Erna Solberg måtte velge Fremskrittspartiet foran sentrum. For første gang kommer Frp i regjering.

Det er en historisk regjering. I to uker har Solberg kjempet for å få til en flertallsregjering med fire partier, men de to sentrumspartiene sa til slutt nei. Det ble for sterkt å gå i regjering med Frp.

Venstre og Krf har inngått en forpliktende avtale med en ny regjering, men vil ikke sitte i den. De har fått politisk uttelling, både når det gjelder konsekvensutredning og asylbarn, men en hverdag med Frp var ikke til å holde ut.

De vil støtte en regjering med Frp, men vil heller sitte rene og ranke i Stortinget enn å dele bord med dem.   Det skyldes at de tre partiene står milevidt fra hverandre i grunnleggende spørsmål. Høyre står angivelig midt i mellom, men valgte naturligvis Frp. Bare med Frp kan Høyre få gjennomført høyrepolitikk.

Dette er Siv Jensens store triumf. Hun har ikke lykkes i å gjøre Frp spiselig nok for sentrumspartiene, men for Høyre holder det. Sammen kan de føre en økonomisk politikk som ikke berøres av sentrums moralske kvaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer