Sjalu Persbrandt dro ruset hjem til Maria Bonnevie. Konfronterte Skavlan gjennom brevsprekken

- Jeg blekner av angst når jeg tenker på det, skriver Mikael Persbrandt i sin nye biografi.

I STUDIO: Mikael Persbrandt har gjestet «Skavlan», til tross for historikken mellom de to. Foto: NRK
I STUDIO: Mikael Persbrandt har gjestet «Skavlan», til tross for historikken mellom de to. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én av Sveriges mest profilerte skuespillere, Mikael Persbrandt, slipper i dag sin nye biografi «Så som jag minnes det» i Sverige.

I boka skriver han blant annet om tida rundt 2005, hvor Persbrandt skapte overskrifter idet det ble kjent at han ventet barn med journalisten Sanna Lundell, samtidig som han var forlovet med den norsk-svenske skuespilleren Maria Bonnevie.

- Tok en taxi

I boka forteller Persbrandt om øyeblikket da han i 2006 fikk vite at Bonnevie var blitt sammen med den norske programlederen Fredrik Skavlan, skriver Expressen.

Nyheten sendte en støkk gjennom ham, forteller Persbrandt i boka. En natt han var ruset bestemte han seg for å konfrontere Bonnevie og Skavlan.

- Jeg fulgte reptilhjernens kommando, og satte meg i en taxi til der Maria bodde, skriver han i boka.

Han kunne koden til ytterdøra utenat, skriver Persbrandt. Han tok seg opp trappeoppgangen til riktig etasje, men døra inn til leiligheten var låst, så han åpnet brevsprekken.

- Blekner av angst

Han så ingen, men hørte både Maria Bonnevie og Skavlan, forteller Persbrandt.

Han ropte at de skulle åpne døra, og musikken ble skrudd av og lyset slukket. Persbrandt fortsatte å rope at de skulle åpne opp, og sa at han «bare ville prate litt».

- Jeg blekner av angst bare av å tenke på det. Hvor lavt kan et menneske egentlig synke, skriver Persbrandt i biografien, ifølge Expressen.

- Ikke mann nok?

Etter noen minutter skal Skavlan ha dukket opp og de to pratet med hverandre gjennom brevsprekken. Persbrandt insisterte videre på at døra skulle åpnes, men paret holdt den låst.

- Er du ikke mann nok? Tør du ikke?, hevder Persbrandt at han sa til Skavlan.

- Stakar Maria og Skavlan hadde ingen anelse om hvordan de skulle håndtere den berusede galningen på andre siden av døren. Et grenseløst menneske, en stalker, et menneske i totalt forfall. En person som dessuten virket å ha glemt at han hadde en gravid kjæreste hjemme og som skulle bli pappa noen måneder seinere. Jeg gråt og lo om hverandre, og Skavlan forsøkte vel å roe meg ned og prate meg til fornuft, men Maria viste seg ikke, skriver Persbrandt i boka.

Dagbladet har foreløpig ikke lyktes å komme i kontakt med Fredrik Skavlan eller Maria Bonnevie for kommentar.

ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Levde dobbeltliv

Torsdag kveld gjengir Expressen deler av boka hvor Persbrandt forteller om dobbeltlivet han levde i tida før han gikk på smellen som ble vendepunktet for ham.

Tidligere har offentligheten blitt kjent med skuespillerens ville liv, som inneholdt både bevæpnede kriminelle og rusmisbruk.

Persbrandt er kjent fra blant annet TV-serien «Beck» og i rollen som Carl Hamilton fra Jan Guillous romaner.

Biografien, som er skrevet av den kritikerroste forfatteren Carl-Johan Vallgren, skal etter planen også gis ut på norsk av Gyldendal forlag i midten av februar.

- Jeg angrer mye på at jeg har såret mennesker, sa Persbrandt i et portrettintervju med den svenske avisa Dagens Nyheter forrige uke.

God timing

I boka beskrives det hvordan han levde et uvirkelig liv, stadig på ville fester med bevæpnede kriminelle og halvnakne kvinner. Mens Persbrandt selv framsto som «den gale sektlederen» som stadig sniffet mer kokain.

Bokas timing er god, for Persbrandt, som nå har vært rusfri i snart tre år, har 17. januar 2018 premiere på filmen «Tårtgeneralen».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer