MGP 2020

Sjamanens trommer skyller innover oss

Urkraften i Melodi Grand Prix.

EN KRAFT: Elin and The Woods og «We are as One» er det beste bidraget i den femte og siste MGP-delfinalen, mener Dagbladets anmelder. Foto: NRK
EN KRAFT: Elin and The Woods og «We are as One» er det beste bidraget i den femte og siste MGP-delfinalen, mener Dagbladets anmelder. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maratonløpet er snart over: I anledning 60 år med Melodi Grand Prix har NRK i fem uker arrangert del landsdelsfinaler, og nå er det Nord-Norges tur.

Også i år er den samiske kulturen representert, og denne gangen er elementer av urfolkets musikk med i to av de fire låtene som skal konkurrere om en finaleplass i Trondheim 15. februar.

Elin and The Woods: «We are as One»Tekst og melodi: Robin Lynch, Elin Koven, Ylva Persson og Linda Persson.

Opp fra den langstrakte vidda stiger en urkraft: den er samisk, etnisk, groovy og tung. Drømmende med sjamanens trommedrønn bygger «We are as One» opp til en bølge som skyller innover oss, melodisk, pirrende, mørkt og hypnotisk. Elin Kåven synger både på engelsk og samisk, og selvsagt er joik med. Stort, episk, kjølig og storslått, prisverdig «elektrojoik», dette.Elin (40) er fra Karasjok er en etablert artist i sjangeren hun kaller «arktisk folk pop». I 2017 deltok hun i MGP sammen med makkeren Robin Lynch, som er en del av Elin and The Woods.

Jenny Jenssen: «Mr Hello»Tekst og melodi: Mats Larsson, Jørgen Andson og Jenny Jenssen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer