Sjampis, skjegg og sekkeløp

De skjeggete rockerene i Black Debbath sparket i gang årets Øya-festival.

(Dagbladet.no): Oslogryta med 28 tilnærmet skyfrie varmegrader var den perfekte rammen rundt den offsielle åpningen av den fire dager lange musikkfesten i Middelalderparken.

Den selvtitulerte Femte Statsmakten, bedre kjent for omverden som de rebelske, skjeggete rockerne i «Black Debbath», sto for den høytidelig og obligatoriske klippingen av det røde båndet.

Og det var verken mangel på stemning eller champagne under Øyas første konsert, som kulminerte i noe som ifølge bandet selv skulle være verdens største sekkeløp.

Tjuvstart i går

Det betydde at de fikk en del av publikum til å hoppe rundt med en søppelsekk rundt beina. Kanskje ikke verdens største, men morsomt allikevel.

For de aller ivrigste festivalgåere tjuvstartet imidlertid Øya-festivalen allerede i går, riktignok bare innendørs. Godt over 50 band fordelt på 21 Oslo-klubber deltok på Klubbdagen.

Fredelig og veldig varmt

Ifølge Øyas beredeskapsansvarlig Ingrid Marie Arefjord har det vært svært små problemer under tidligere festivaler. Øya stiller opp med hele 1258 frivillige og av disse er det til sammen 150 sikkerhetsfolk. Deres viktigste oppgave i året er å passe på at publikumet får i seg nok vann.

- Vi har nidoblet vannkapasiteten på området og kjører kontinuerlig informasjon om dette på storskjerm, sier Arefjord til Dagbladet.no.

Politiet som befinner seg i Middelalderparken bekrefter at Øya-festivalen vanligvis foregår i ordnede former, og de seks en smule solvarme politibetjentene bruker mye av sin tid på å guide forvirrede festivaldeltagere rundt på området.

Alle de involverte i arrangementsgjennomføringen har tre hektiske dager foran seg.

- Vi står på pinne for å få dette til å bli årets beste festival. Og det klarer vi!, sier en stresset, men smilende beredskapsleder til Dagbladet.no og vil gjerne komme med en oppfordring til publikumet:

- Drikk masse vann, spis nok og ta pauser i skyggen. Ta på hverandre og kos dere masse på Oslos flotteste festival!

  • Dagbladet.no er tilstede under hele Øyafestivalen. Send oss gjerne tips på epost.
VERDENS STØRSTE? Publikum deltok i et gigantisk sekkeløp under Black Debath-konserten som åpnet Øyafestivalen i dag.
CHAMPAGNE: Black Deabath-vokalist Lars Lønning åpnet champagnen på scenen.