Sjanset og vant

Det høres ut som et juleeventyr: Rebekka Bakken (30) er den ukjente Lier-jenta som brant så hardt for musikken sin at hun dro til New York på lykke og fromme, og som fem år seinere kan komme på julebesøk til gamlelandet med en splitter ny CD i kofferten.

Hun kommer ikke alene, heller. Med seg har hun kjæresten, den østerrikske gitaristen Wolfgang Muthspiel, som deler kredit på CD-en «Daily Mirror». Foruten Bakken og Muthspiel spiller saksofonisten Chris Cheek, bassisten Scott Colley og supertrommeslager Brian Blade på plata, der Rebekka synger sine egne og andres tekster til sine egne og Muthspiels komposisjoner.

Bare reiste

- Jeg hadde hatt lyst til å dra til New York i mange år, og i 95 bare reiste jeg. Samme uke fikk jeg meg en servitørjobb i Greenwich Village, og hadde den ett år, inntil jeg fikk sparken på grunn av manglende iver. Fra da av ble det bare musikk, sier Bakken, som i dag er glad for at hun kastet seg ut i det.

- Det gode med å gjøre det på den måten er at du legger alt bak deg. I New York begynte jeg å ta kontakt med musikere på klubbene, og da er det ingen som spør etter CV-en din. Folk er nysgjerrige og vil vite hva du kan, hva du har å bidra med, og de stiller krav. Da begynner du å stille krav til deg selv også, og finner ut hvem du egentlig er, sier Rebekka, som knapt kjente en sjel i den store byen da hun landet. I dag er hun godt etablert på New Yorks klubbscene innen jazz og rock, og bor rett over den kjente jazzklubben Sweet Basil.

Festivaler

- Hva slags musikkbakgrunn hadde du med deg over?

- Hadde spilt masse rock i ulike band. Dette prosjektet er mer jazz, men jeg driver fortsatt med begge deler. Jeg håper å få til noen spillejobber med bandet mitt her hjemme i løpet av våren, og det er snakk om festivaljobber til sommeren, sier Rebekka Bakken, som ga en fin minikonsert, lekkert gitarkompet av Wolfgang Muthspiel, på Oslos «Bare Jazz» i går.

KLARTE DET:</B> Rebekka Bakken dro til New York med musikken sin, og lyktes.