Sjarmen redder Spice Girls

DUBLIN (Dagbladet): Nei, de kan ikke synge. Nei, de kan heller ikke danse. Og showet de snart kommer til Norge med, er ikke så mye å skryte av det heller. Men Spice Girls kommer i mål uten å tape ansikt - takket være sin egen sjarm.

Samtlige Spice Girls-jenter ville ha blitt danket ut på første prøve på en Michael Jackson- audition for nye korister og dansere. Ingen av de fem jentene har noen særlige evner i den retningen. Slikt avsløres ganske kraftig i et nærmere to timer langt liveshow. Selv med hjelp fra dyktige Spice Boys-dansere og mye vakker koring på tape. Men med humor, humør, utstråling, keitete sjarm, mot og en dose frekkhet ror de det i land.

Nervøse

For aller første gang gjennomførte Spice Girls et helaftens liveshow. Og Mel Brown, Mel Chisholm, Victoria Adams, Geri Halliwell og Emma Bunton var tydelig nervøse da de humpet inn på scenen klokka 20.10 i går kveld. Det gikk cirka ti sekunder før det var feiltrinn både her og der. Mel B og Victoria så ut til å trives best på scenen, og de forsøkte så godt de kunne å dra resten med seg i rimelig rytmiske bevegelser. Det var ikke alltid like lett.

Etter tre ukers hard øving i Dublin kan Emma fortsatt ikke bevege seg på en scene uten å se hjelpeløs og malplassert ut. Geri hadde også problemer, mens Mel C tok igjen det tapte ved å framstå som gruppas klart beste vokalist, selv om også hun faller igjennom på de høyeste tonene.

Lite sofistikerte

I store deler av «Spiceworld»-showet er det som om jentene gjør alt de kan for å framstå som sofistikerte superstjerner - uten at de får det helt til. Scenedekoren ser billig ut, noe i retning av et Grand Prix-show. De skifter kostymer i ett sett, men uten at det klarer å dekke over at innholdet fortsatt er ganske tynt. Sangen framstår i mange partier som lite annet enn vag syngemumling. Da er det godt å ha et band i ryggen som leverer varene. Og etter hvert tør også Spice Girls opp. De småkjefter humoristisk og innøvd seg imellom, og de får besøk av sine mannlige dobbeltgjengere, Spice Boys: Fem dansere som forsøksvis skal likne på hvert sitt Spice-medlem.

Sin siste singel, «Too Much», gjør de bra med en opplagt Mel C på vokal. «Stop» svinger det også bra av, mens kveldens høydepunkt kommer i Pepsi-låta «Move Over», der jentene viser seg fra sin mest energiske og visuelt sterke side.

I noen hårreisende kostymer vandrer de fram og tilbake på en enorm catwalk, som om de skulle eie både Dublin og verden for øvrig.

Og autoriteten blir fullkommen idet de vrenger alle klærne av en av de mannlige danserne, slenger ham i bakken og troner over ham på herlig posør- og rakkergjengvis.

Nakne

Etter pause klarer aldri Spice Girls å vise de samme showmannstaktene som før pause. De gjør en frekk en når de sitter tilsynelatende splitter nakne bak hver sin lille stol, men uten særlig respons fra det ellers så entusiastiske Dublin-publikummet.

Man skal ikke være overdrevent moralsk for å se at dette blir som å slippe fem struttende nattklubbartister inn i barnehagen. Hvis man ser bort fra foreldrene, består publikummet i The Point nesten uten unntak av hylende småbarn.
På tross av sin manglende profesjonalitet flyter Spice Girls i store deler av showet på sin egen glød og sjarm. Dette er imidlertid ikke nok til å dekke over manglende evner og profesjonalitet gjennom en hel konsert.

Men, hei, det lukter da litt glamour av showet, og er du sju år og har valget mellom en dag på Tusenfryd og en kveld med Spice Girls, kan du trygt velge det siste.