Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sjarmerende barneroman, men til forveksling lik en annen Aschehoug-suksess

Evig aktuell tematikk, men må det være så formelpreget?

BLOGGLIVET: Mina Lystads tredje barnebok handler om vennskap, popularitet, den første forelskelsen - og livet som bloggkjendis. Foto: ASCHEHOUG
BLOGGLIVET: Mina Lystads tredje barnebok handler om vennskap, popularitet, den første forelskelsen - og livet som bloggkjendis. Foto: ASCHEHOUG Vis mer

Marie har en bestevenn med lilla hår og en mamma som er bloggkjendis, og hun går i klasse med Heddy, som har perfekte krøller og er enda større bloggkjendis.

Selv er Marie VANLIG med store bokstaver, og det blir et problem når klassen får en ny prosjektoppgave i samfunnsfag: De skal lage noe som tar av på nett. For det å være noen på internett er viktig i den digitale virkeligheten. Det mener iallfall Clas, ungdomsskolelærer av den slitsomme typen som svarer «nå må jeg nesten lolle litt» når hun foreslår å skrive stil i stedet.

Velbrukt tematikk

«Nørd» er Mina Lystads tredje barnebok, og den plasserer seg midt i samtida, med blogging og sosiale medier naturlig inkludert i handlingen. Det virker kanskje unødvendig å påpeke, men ikke alle barnebokforfattere får det til på en så utvungen måte. Lystad er ingen Clas, for å si det slik.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

3 MÅNEDER*

HELGETILBUD

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 0 kr i kvartal. 0 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris måned (99/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. 7,86 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris måned etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?