Sjarmerende drita

Amy Winehouse kan takke høyere makter for sitt ni mann sterke orkester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Bergen (Dagbladet.no): Usikkerheten rundt den siste tidens Amy Winehouse-konserter har primært dreid seg om hun i det hele tatt kommer til å dukke opp. At Amy Winehouse kom seg til Bergen, gikk ikke upåaktet hen.

Den unge sangfuglen hadde ikke vært i byen mer enn et par timer før hun hadde halvparten av Bergen politikammer på hotellrommet og avisoverskriftene funklet om glattcellebesøk. Det store spørsmålet ble derfor hvordan hun ville forvalte scenetiden.

Preget

Overraskende presis dukker en vaklende Winehouse opp på scenen, tydelig preget av den siste tidens hardkjør. Med flakkende blikk og et stivt grep om drinken knoter hun seg gjennom de to første låtene før hun spanderer på seg et «hallo» og «takk for at vi fikk komme».

Winhouses siste plate «Back to Black» er en ikke ubetydelig affære som på forbilledlig vis har satt gammel Motown-soul på dagsordenen igjen. Med den som bakteppe og et band som både er et visuelt og musikalsk praktstykke, klarer konserten så vidt å holde seg flytende.

Selv om hovedpersonen selv fremstår mer som en statist i egen forestilling, der hun snøvler seg gjennom den fantastiske «Back to Black», glemmer hvor mikrofonen står, og benytter hver pause til å hente nye forfriskninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer