Sjarmerende gospelveteraner

BERGEN (Dagbladet): Konsert eller vekkelsesmøte? Et møte med Blind Boys of Alabama har det meste - fra flott acapellasang til skranglete komp. Og moro er det.

Gruppa ble startet på blindeskolen i hjemstaten i 1939, så dette er gutter som har vært ute en stund. De tre hovedsangerne og trommeslageren er nærmest lenket til hverandre der de toger inn på scenen i ærverdige Logen, anført av en seende bassist og gitarist. De setter seg ned og synger et repertoar av gospel, blues, soul og pop, avbrutt av knebøy og småkjekk posering fra frontmann Clarence Fountain. Moro. Etter en times tid tiner de opp så til de grader at svaksynte James Carter våger seg ned scenetrappa og ned midtgangen - syngende. Og når de så avslutter med «The Last Time» - også den acapella - triller nesten tårene. Men ikke bare av lykke.

Konserten kunne vært strålende om det ikke var for at disse karene også hadde et komp som må ha vært hyra inn fra den lokale kirka hjemme i Alabama. Hver for seg dugde de, men sammen låt de så skranglete at de trakk ned en konsert som ellers fløt på store doser sjarm, tørrvittig jesushumor og rustikk sang.