Sjarmerende svindel

«Shooting Fish» betyr å svindle, en geskjeft hovedpersonene i denne filmen utøver med stor bravur og tonnevis av sjarm. En både godt tenkt og vittig historie - blott til lyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre ting på en gang, som det heter i reklamen, og det går så menn an. En dose romantikk attpå. Dermed kan man ikke forlange stort mer av en sølle morokveld i kinomørket.

Uvanlig nok uten bannord, vold eller sex i tillegg. Du store. Nå kunne regissør Schwartz ha kuttet litt i sitt to timers verk, men noe skal det jo alltid være. De to høyst oppegående, forskjellige og foreldreløse svindlerne Dylan (Dan Futterman) og Jez (Stuart Townsend) kommer uansett garantert til å framkalle den etterlengtede gapskratten, der de sammen med Georgie (Kate Beckinsale) snyter gode borgere så det forslår. Med de edleste hensikter: Å beholde hver krone selv.

Hva som skiller «Shooting Fish» fra hopen av svindlerkomedier er en rekke absurde inn- og utfall hele veien. Den byr på forfriskende mange overraskelser, en morsom dialog og gode typer. Det kan bli godt stoff ut av sarkasmer omkring grådighet, og her er sitronen tynt til siste dråpe med stort hell.

I en godlynt film som dette må selvsagt moralen være god. Det er den. Mye mer enn tre ting på en gang, altså. Dessuten er det direkte helsebringende å le. Gakk hen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer