Sjarmerende trestubbe

Du skal ikke skue treet på stammen, er moralen i «Kubbe lager spetakkel».

MUSIKALSK: Kubbe finner ut at musikk kan være så mangt, i bok nummer to om den entusiastiske trestubben. Illustrasjon fra boka
MUSIKALSK: Kubbe finner ut at musikk kan være så mangt, i bok nummer to om den entusiastiske trestubben. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Hun ble omtalt som debutantsensasjon og stjerneskudd, da hun i fjor debuterte med «Kubbe lager museum». Den ble solgt til utlandet allerede før den var utkommet. Nå kommer Åshild Kanstad Johnsen med bok nummer to i fortellingen om den lille trestubben Kubbe.

Solo-skandale I denne boka skal den entusiastiske Kubbe begynne i Bykorpset sammen med kompisen Gran, liten og grønn og så beskjeden at han alltid blir oversett og kalt Furu.

Dirigenten, en stor og hard og breial barstamme, er ambisiøs på Kubbes vegne, siden bestemoren var korpsets megastjerne. Men Kubbe øver og øver, og synes notene bare likner «noen fugler på en strømledning» -  med et nostalgisk hint filmklassikeren «Vi gifter oss.»    

Kanstad Johnsen har en forsiktig moral i boka, med et spark til narraktige voksnes ambisjoner. For dirigenten er dum nok til å skue treet på stammen, og setter Kubbe til å spille solo. Det blir skandale selvsagt. Og musikk kan være så mangt, det finner Kubbe ut da han vasker opp og hører hvor fine lyder det lager.  

Morsom myldrebok Kubbe skal ha blitt til etter tilfeldige skisser på kjedelige møter. Og det er noe fritt og lekent i streken til Kanstad Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer