MUSIKALSK: Kubbe finner ut at musikk kan være så mangt, i bok nummer to om den entusiastiske trestubben. Illustrasjon fra boka
MUSIKALSK: Kubbe finner ut at musikk kan være så mangt, i bok nummer to om den entusiastiske trestubben. Illustrasjon fra bokaVis mer

Sjarmerende trestubbe

Du skal ikke skue treet på stammen, er moralen i «Kubbe lager spetakkel».

ANMELDELSE: Hun ble omtalt som debutantsensasjon og stjerneskudd, da hun i fjor debuterte med «Kubbe lager museum». Den ble solgt til utlandet allerede før den var utkommet. Nå kommer Åshild Kanstad Johnsen med bok nummer to i fortellingen om den lille trestubben Kubbe.

Solo-skandale I denne boka skal den entusiastiske Kubbe begynne i Bykorpset sammen med kompisen Gran, liten og grønn og så beskjeden at han alltid blir oversett og kalt Furu.

Dirigenten, en stor og hard og breial barstamme, er ambisiøs på Kubbes vegne, siden bestemoren var korpsets megastjerne. Men Kubbe øver og øver, og synes notene bare likner «noen fugler på en strømledning» -  med et nostalgisk hint filmklassikeren «Vi gifter oss.»    

Kanstad Johnsen har en forsiktig moral i boka, med et spark til narraktige voksnes ambisjoner. For dirigenten er dum nok til å skue treet på stammen, og setter Kubbe til å spille solo. Det blir skandale selvsagt. Og musikk kan være så mangt, det finner Kubbe ut da han vasker opp og hører hvor fine lyder det lager.  

Morsom myldrebok Kubbe skal ha blitt til etter tilfeldige skisser på kjedelige møter. Og det er noe fritt og lekent i streken til Kanstad Johnsen.

Hun er utdannet illustratør og billedkunstner, og opptatt av ting og detaljer. Her er detaljrike oversiktsbilder og naive perspektivforskyvninger som også gjør dette til en morsom myldrebok. Hun har i tillegg lagt inn et par tegne-serieaktige dobbeltsider. Akkurat de er litt rotete.

Sjarmerende trestubbe

Ikke minst - det skal godt gjøres å lage så sjarmerende figurer av stubber og kongler og trestammer. Kjøp disse!

Aldersgrense 3-6 år