Sjarmert i senk av Wenche og Maria

BODØ/KJERRINGØY (Dagbladet): Han kom til Bodø for å møte Maria Bonnevie - og for å dø på film. Det gnistret mellom den franske superstjernen og det norske supertalentet. Men det spørs likevel om ikke superdiva Wenche Foss (83) stjal showet.

- Alle skal bli våte i buksene

Wenche Foss sprudlet i møtet med Depardieu på Bodø lufthavn i går. Og hun virkelig nøt all oppmerksomheten franskmannen viste henne. Som den reneste Dina tok Wenche for seg av den store skuespillerens komplimenter.

Og da han kysset henne på kinnet, lukket hun øynene i ren fryd.

- Jeg er moren din!

De hadde aldri sett hverandre før. Men etter to sekunder var Wenche Foss og Gérard Depardieu dus:

- Det er jeg som er moren din, var det første Gérard Depardieu hørte - på fransk - foruten raslingen fra 30 kameraer, da han ankom Bodø lufthavn ved 17-tida i går.

Der sto Wenche og ventet. Sammen med Maria Bonnevie og et samlet skandinavisk medieoppbud.

Wenche Foss skal spille Jacobs mor, Karen, i «Jeg er Dina».

Depardieu besvarte hilsningen med å gi norsk films største diva en bjørneklem. De begynte straks å snakke fransk sammen, og etter to sekunder var de dus.

Starter med døden

Men så var det tid for Depardieu og Bonnevie. Franskmannen (52) kjente først ikke igjen sin 27 år gamle motspiller. Men så strålte han opp, rufset det nyfargede og lange mørke håret, klemte og ga henne det berømte Depardieu-blikket.

De skal spille Dina og Jacob, som er gift. Men selve bryllupet skal ikke filmes før til sommeren. På filmsettet i dag er det Jacobs død som gjelder - og der har Dina en finger med i spillet...

- Perfekt å starte innspillingen med å dø. Etter døden er det ingenting, mente en småfilosofisk og litt uforståelig Depardieu.

Maria Bonnevie innrømmer at Depardieu er en type hun kunne falt for:

- Gérard er attraktiv. Absolutt. Han er varm, virkelig og ekte. Han er seg selv.

Gérard Depardieu minnet lite om en filmstjerne der han kom tuslende ut av ruteflyet. Den blå skjorta hans var krøllete og hadde tre sauseflekker, og kinnene var ubarbert.

Dagbladet utfordret Depardieu til å karakterisere Bonnevie. Han sa:

- En vidunderlig kvinne. Vill. Hun er selve ideen om Dina.

Spent på Dina

Gårsdagens møte var det andre mellom Bonnevie og Depardieu. Det første var hemmelig, og foregikk i regissør Ole Bornedals leilighet på Hosle i Oslo for en måned siden.

- Jeg var så spent på hvem som skulle spille Dina. Dina er så sterk. Da jeg møtte Maria, skjønte jeg umiddelbart at hun var rollen, sier Depardieu.

Mannen med over 100 filmer bak seg, leste Herbjørg Wassmos roman «Dinas bok» for flere år siden - mens han spilte inn «Greven av Monte Cristo».

Han ble grepet.

- Da Ole (Bornedal, filmens danske regissør - red.anm.) ringte, var jeg lett å be. Vi hadde en fantastisk kveld på restaurant før jeg takket ja, forteller Depardieu.

Har villskapen

Ole Bornedal forteller at Depardieu er vill etter Maria Bonnevie.

- Gérard ringte meg for et par uker siden og sa: «Vær snill å fortelle Maria at når jeg kommer opp på filmsettet, kommer hun ikke lenger til å ha en kjæreste i Sverige!»

Bornedal er selv gal etter hovedrolleinnehaveren:

- Maria er Dina. Hun har villskapen i blikket, og den brennende intensiteten. Vi spilte inn noen fantastiske scener fredag, sier Bornedal om eventyret mellom Dina og stallgutten Thomas (Hans Matheson).

Regissøren gleder seg også vilt til én spesiell scene mellom Depardieu og Bonnevie - ved frokostbordet etter bryllupsnatta.

- Vi snakket om denne scenen i Oslo. Gérard skal se ut som han har vært i aksjon et dusin ganger i løpet av natta. Han skal være helt apatisk i blikket. Maria, derimot, skal sitte og nynne og knaske i seg bær - totalt uanfektet. Stakkars Jacob (Depardieu - red.anm.). Han tror han gifter seg med en liten uskyld. Og så er det satan selv, skratter Bornedal.

- ATTRAKTIV: - Gérard er attraktiv. Absolutt, sa Maria Bonnevie.Foto: BJØRN ERIK RYGG LUNDE