Sjarmerte Clinton - hentet til NRK

TROMSØ (Dagbladet): Læreren Ingeborg Heldal sjarmerte Bill Clinton i senk da han besøkte Norge sist høst. Nå skal hun vinne TV-seere for NRK.

Også TV3 har jaktet på henne, men nå blir Heldal et av NRKs sommervåpen i den knallharde kampen om seerne.

Berømmelsen kom brått på Lillehammer-jenta da Bill Clinton slo av en prat med henne på Slottsplassen i november. Verdens mektigste mann holdt hånda hennes akkurat lenge nok til at TV-bildene gikk verden rundt og journalistene sto i kø etterpå.

Underholdning

Nå blir altså livet i rampelyset atskillig mer permanent. Så snart barna ved Uranienborg skole i Oslo tar ferie, reiser hun til Tromsø og Nord-Norge for å ta fatt på sommerjobben - som programleder på NRK1.

- Magefølelsen sier meg at vi har gjort et «scoop», sier redaksjonssjef Inger Gunn Sande i NRK Troms til Dagbladet. Hun vil foreløpig ikke røpe navnet på programmet Heldal skal lede.

- Men det er et familie-/konkurransekonsept, helt nytt og utviklet hos NRKs TV-avdeling i Tromsø. Det skal sendes åtte onsdager på rad til sommeren. Også barn skal delta, og der har hun til de grader gode skussmål, sier Sande.

- Du er ikke redd dette kan tolkes dit hen at det å ha håndhilst på den amerikanske presidenten er en tilstrekkelig kvalifikasjon for å bli programleder på TV?

- Overhodet ikke. Det spørsmålet er helt irrelevant. Poenget er jo at hun har en vanvittig utstråling. Det er jo ikke å forakte når du skal lede et TV-program. Vi har testet henne og hun fungerer utmerket i «ruta». Dessuten er ikke dette journalistikk, men underholdning.

Skjermtroll

- Men spørsmålet er altså hvorfor NRK ga henne tilbudet?

- Jeg så henne da hun var gjest hos Fredrik Skavlan en fredagskveld i fjor høst. Hun fanget oppmerksomheten umiddelbart. Gud, for en skjerm-sjarm, henne må vi få til NRK, tenkte jeg.

Ifølge Sande takket 26-åringen ja til jobbtilbudet etter et døgns opphold i Tromsø, som blant annet inkluderte et opptaksbesøk hos Tore Skoglund på Rorbua.

- Mitt inntrykk er at den viktigste grunnen til at hun takket ja til dette er at vi i NRK har et bedre støtteapparat enn de kommersielle kanalene. Dessuten får hun jo jobbe med masse hyggelige mennesker her nord, sier redaksjonssjefen.

Det lyktes ikke Dagbladet å få noen kommentar fra Ingeborg Heldal i går kveld.

Ingeborg Heldal ble landskjent etter dette møtet med Bill Clinton. Nå kommer hun til en TV nær deg.