Sjarmerte juryen og folket

Jentetrioen Charmed sjarmerte seg rett til topps i kveldens norske finale i Melodi Grand Prix.

Jentetrioen vant den avsluttende finalen med låta «My Heart Goes Boom». Dermed blir det dem som skal representere Norge i den internasjonale finalen i Stockholm 13. mai.

- Det er fantastisk å vinne i en konkurranse med så mange bra låter, jublet Oddrun Valestrand, Lise Monica Nygård og Hanne Kristine Haugsand.

Med egensydde kostymer, heftige dansetrinn og låta fikk de hjertene til å slå litt fortere hos både publikum og juryer.

Finalistene ble vurdert av en fagjury og juryer fra NRKs distriktskontorer. I tillegg kunne folk ringe inn og avgi sin stemme. Bare de fire beste fra den innledende finalen fikk lov til å være med på den siste finalen.

På andreplass kom Leif Anders Wentzel på tredje med låta «If», mens Grand Prix-veteranen Jan Werner Danielsen med låta «One More Time» kom på tredje med låta «If».

Jan Werner var full av lovord om vinnerlåta:

- Jeg liker ikke å tape, men jeg synes det norske folk gjorde et veldig godt valg, sier han til NTB.

Jorunn Erdal havnet sist blant de fire superfinalistene. Da hun skulle i ilden, sviktet musikkanlegget, og hun måtte begynne på nytt. Stemmen hennes gjorde at hun ble kveldens beste vokalist med låta «Another You».

Avstemningsskandale?

Etter tabben med musikken til Erdals finalebidrag, måtte arrangørene også tåle kritikk av stemmegivningen.

I kveld har Dagbladet :på nettet blitt nedringt av rasende tv-seere som mener NRKs ordning med folkejury sviktet. Folk ble oppfordret til å stemme på sin favoritt ved å ringe teletorgnummeret til den låta de likte. Men da de ringte, kom de ikke igjennom på telefonnummerene melodier som angivelig skal ha fått få eller ingen stemmer av folkejuryen.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med mer om dette i morgen.

<B>SJARMERTE ALLE: </B>- Fantastisk å vinne i en konkurranse med så mange bra låter, jublet Oddrun Valestrand, Lise Monica Nygård og Hanne Kristine Haugsand.