Sjarmløse forførere

Kjedelig svindlerpar i tung komedie.

I serien «misbruk av gode krefter» opptrer nå Sigourney Weaver og Gene Hackman på det grusomste i en seig, hul og sjarmløs komedie.Særlig synet av Hackman som harkende nikotinvrak i en umorsom rolle som tobakksmilliardær er hjerteskjærende. Selv for god betaling burde han holdt seg for god til dette.

Lurer rikinger

Milliardær er selve stikkordet: Mor (Weaver) og datter (Jennifer Love Hewitt) har som geskjeft å lure rikinger inn i ekteskapet, for så å iscenesette skilsmissegrunnlaget og svindle dem for så mye som mulig.

Komplikasjoner oppstår i form av Dean (Ray Liotta) og bareieren Jack (Jason Lee).

Forløpet utspiller seg temperaturløst og uten innlevelse fra noen av de involverte, med et unntak for Liotta, som oppviser tilløp til nerve. Og kanskje med et unntak for damenes pupper i en langt framskreden hovedrolle.

Tålmodighetsprøve

Regissøren repeterer i bunn og grunn de samme scenene om og om igjen og har glemt at i komedier er det ofte lurt å skape en slags sympati med hovedpersonene, skurker eller ei. Når svindlerparet her langt om lenge utstyres med et slags følelsesliv, er det bare til å himle med øynene av.

«Heartbreakers» kunne fungert i halvannen time, men er en tålmodighetsprøve i to. # Liv Jørgensen

liv.jorgensen@dagbladet.no

#

LUKSUSSVINDEL: I «Heartbreakers» er Sigourney Weaver ute etter å lure rike menn inn i kortvarige ekteskap og jobber ekstra hardt med en tobakksmilliardær i Gene Hackmans skikkelse.