Sjarmtroll

Det skjer mye mellom fire vegger.

CD: Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid entret den norske rapscenen som to svært friske pust i 2004. EP-en «Glasskår» bød ikke bare på feststemning, men også et dels humoristisk, dels alvorlig skråblikk på å vokse opp med en annen etnisk bakgrunn enn nordmenn flest.

Vestkantsvartinga

To år seinere viste gutta at blandingen deres også lot seg omsette i kommersiell suksess. Anført av den sorgløse sommerhiten «Piano», fant «Rett fra hjertet» veien hjem til nærmere 20 000 platekjøpere.

«Fire vegger» er enda mer rett fra hjertet enn forgjengeren. Tematikken er mer rendyrket, agendaen er tydeligere. Tittelsporet slår fast at det meste hender mellom de fire veggene vi bor i, men påvirkes gjensidig av livet utenfor, og det har ikke vært helt A4 for Chirag, Magdi og familiene deres. De har vært «Vestkantsvartinga», og det er annerledes å være én på vestkanten enn én av tusenvis på Holmlia. Sannhetsgehalten til «Skavanker» kan nok diskuteres, men dersom bare en brøkdel stemmer, er den en av de ærligste norske låtene noensinne.

Stort hjerte

«Det er mange som kan flippe multies og punchlines til den store gullmedaljen, men hva faen er skills uten hjerte? Uten et budskap eller en story eller et budskap å tilby. Nothing,» skriver Chirag i takketeksten sist i omslagsheftet til «Fire vegger». Han har helt rett. Karpe Diem kan skilte med stort hjerte og evnen til å knytte viktige, allmenngyldige budskap til opplevelser de selv møter i hverdagen. Bøttevis med sjarm, stor formidlingsglede og ører for hooks kommer i tillegg. Så da får det heller være at nødrimene er mange og flowen ofte er – som de selv sier – hultertilbulter.