Sjarmtrollet som sprakk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÆRERE: Sylvi Listhaug har et pent smil, snakker dialekt og er passe folkelig. Mange mennesker i Oslo trodde på henne da hun var rundt på sykehjemmene, holdt de gamle i hendene og lovet dem bedre tilbud – bare FrP fikk bestemme. Hun feilinformerte i valgkampen om antall sykehjemsplasser, og viste oss at hun ikke er til å stole på.

Utspillet hennes i Dagbladet om lærere, lærerutdanningen og sitt eget mislykkede lærerstudium, forsterker min oppfatning av at hun er useriøs, og antakeligvis uskikket til å ha et framtredende politisk verv. Man skal være passe tjukk i hue for å gå fire år på lærerskolen, og ikke å ha fått med seg noen ting. Da ville jeg spurt meg sjøl om det kanskje var studenten det var noe gærent med, og ikke skolen. Det irriterer fettet av meg å være innbygger i en kommune som har et slikt menneske i en ledende, politisk posisjon, og at skattepengene mine går til å betale lønna hennes.

Selvfølgelig finnes det dyktige og mindre dyktige lærere, akkurat som i andre yrkesgrupper. Listhaug spør om vi vil ha lærere som fikk 3 i matte på videregående skole. Sjøl fikk jeg 2, og kom inn på lærerskolen. Da jeg var ferdig underviste jeg både i matte og andre fag, og jeg var en dyktig lærer – både faglig og sosialt. De fleste veit at karakterene på videregående ikke forteller så mye om hvor glup man er, men hva man velger å bruke tida si til. Ingen spør etter politikernes karakterer på videregående skole. Ingen spør om de har kompetanse og erfaring som gjør dem skikket for den viktige oppgaven som forvaltere av innbyggernes interesser. Det skal kanskje Listhaug være glad for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer