Sjefen er tilbake

PARIS (Dagbladet): «The Boss», Bruce Springsteen, «is back». Det er det ingen tvil om etter den første av en serie på sju konserter i Europa i Paris i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 53 år gamle legenden var i sitt ess, sammen med det like legendariske E Street Band.

Den digre sportsarenaen Bercy har vært utsolgt i ukevis. Liveartisten Springsteen har ikke vært innom Paris siden 1999. Dette var et «must». Publikums respons var nesten religiøs.

- Jeg så den forrige konserten, og den var genial, men denne var enda bedre, sa Serge, 27.

Anledningen er utgivelsen av sjefens 12. album, «The Rising», med en spesiell hyllest til 11. september-ofrene, og videoskjermer med amerikanske flagg på begge sider av scenen. Albumet har allerede solgt i flere millioner eksemplarer i USA og 100000 bare her i Frankrike. «My City of Ruins» er en pur nytelse.

Slagere

E Street Band, som ikke har laget et studioalbum med Springsteen siden 1984, hadde stor glede av å hente fram gamle slagere som «Darkness On the Edge of Town» eller «Born to Run» . Pluss de nye låtene fra «The Rising», som ga en kompakt lyd for de mer enn 20000 tilskuerne.

Sjefen virket kanskje litt i eldste laget, ubarbert og med grå skjeggstubber. Da var det mer futt i «Little» Steven van Zandt (gitar) og Clarence Clemons (saksofon), som aldri vek fra hans side. Men publikum var nesten i samme aldersgruppe som Springsteen, og syntes det gikk strålende etter en litt treg start.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer